Belföld

Kijönne önökből egy komplett börtönválogatott – mondta Jakab Orbánnak, mire megint elvették tőle a szót

Mohos Márton / 24.hu
Mohos Márton / 24.hu

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője az azonnali kérdések során fordult Orbán Viktorhoz hétfőn a parlamentben. A politikus azzal kezdte, hogy felemlegette: a ficsúr szóért a múlt alkalommal tízmillió forintra büntették.

Szeretnék öntől, mint régi kommunistától, bocsánat, fiatal demokratától kérdezni

– mondta.

Hogy nevezné a drága női táskák nagy szerelmesét, Rogán Antalt? Hogy nevezné Boldog Istvánt, aki a hírek szerint Bécsbe ment a kenőpénzből luxusöltönyt venni?

Azt is mondta: „maguk egy nemzetet büntetnek, nem tízmillióra, hanem több ezer milliárdra.”

A miniszterelnök minderre úgy reagált:

Ön egy parlamenti párt frakcióvezetője, ami komoly dolog, egy ideig mi is komolyan vettük önt. De ön egy másik műfajban utazik, ön egy komédiás. Ami sokba kerül az adófizetőknek, havi 6 millió forintba

– mondta a kormányfő Jakab fizetésére utalva.

Ezután a jobboldali nyilvánosságban rendre előkerülő Gyurcsány-show narratívát emlegette fel Orbán, szerinte az ellenzék térfelén Gyurcsány a főnök, aki Jakabot nem az eszéért alkalmazza, hanem bohócként.

Ezután Jakab Péter azt kérdezte:

Hogyan nevezzük önt? Tolvajnak –

ekkor figyelmeztette a házelnök, Latorcai János, hogy kénytelen lesz elvenni tőle a szót.

Ezután azt mondta a Jobbik elnöke, hogy „önökből kijönne egy komplett az börtönválogatott”, majd felemelt egy magyar zászlót, amire az volt írva:

Fizessenek a tolvajok!

Ekkor Latorcai kikapcsolta a mikrofonját.

Orbán Viktor válaszul azt mondta: a Jobbik legkorruptabb magyar párt, már az előző választás előtt is eladó volt, „akkor megvette egy milliárdos, most is megvette egy másik milliárdos, Gyurcsány Ferenc”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik