Belföld

Büntetőeljárást indított a rendőrség a brutálisan összevert fülesbagoly ügyében

Már a rendőrség is nyomoz a brutálisan összevert fülesbagoly ügyében. A Mályi Madármentő Állomás közösségi oldalán tudatta, hogy pénteken feljelentést tettek a Miskolci Rendőrkapitányságon, ahol azt az ígéretet kapták, hogy előrehozott ügyként kezelik majd az esetet. Kerestük az ügyben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrfőkapitányságot, Varga Rudolf sajtóreferens megkeresésünkre azt közölte, hogy a Szerencsi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja majd az eset körülményeit.

Mint arról korábban beszámoltunk valaki vagy valakik több helyen is eltörték egy tojónak a szárnyait, majd kidobták a fiókáival együtt. A Megyaszó külterületén megtalált madarat csütörtökön megműtötték a Hortobágyi Madárkórházban.

Jó hír, hogy kis baglyok és az anya is jobban van, a kicsik pedig szépen esznek. Egyelőre nem lehet tudni, hogy az anya fog-e tudni újra repülni, mert az egyik szárnyában már elindult a csontelhalás a bántalmazás miatt. Mivel egyelőre nehezen tud egyedül lábra állni, ezért mesterséges etetésre van még szüksége. A tojó ilyen állapotban képtelen gondoskodni a kicsikről, ezért elválasztották a fiókáitól, hogy ne stresszelje magát feleslegesen.

A madármentők többszázezer forintos nyomravezetői díjat ajánlanak fel annak, aki segít kézre keríteni az elkövetőt vagy az elkövetőket. A pontos összeget egyelőre azért nem lehet tudni, mert folyamatosan érkeznek hozzájuk a pénzfelajánlások.

Nagyon sokan érdeklődnek folyamatosan az erdei füles család ügyében, így ezzel a kis beszámoló videóval készültünk. A mai napon feljelentést tettünk a Miskolci Rendőrkapitányságon és azt az ígéretet kaptuk, hogy előrehozott ügyként kezelik. A kis baglyok és az anya is jobban van, a kicsik szépen esznek. :)

Közzétette: Madármentő Állomás Mályi – Bird Rescue – 2020. május 8., péntek

Ajánlott videó

Olvasói sztorik