Belföld

Szécsény összes fideszes önkormányzati képviselője kilépett a Fideszből

Szécsény önkormányzata közleményben közölte, hogy a testület fideszes önkormányzati képviselői egységesen kiléptek a Fideszből.

Mint írták, a kilépéssel gyakorlatilag nem lesz a szécsényi képviselő-testületnek kormánypárti tagja, hiszen a kereszténydemokrata képviselőknek már korábban kizárását kezdeményezte a KDNP megyei elnöke, így az eddigi kétharmados többség nullára olvad. A kilépők között van a város polgármestere is, Stayer László is, aki 9 éve vezeti Szécsényt.

Az ügy előzménye, hogy a helyi kereszténydemokraták egységesen azt szerették volna, ha a jelenlegi városvezető marad a Fidesz-KDNP közös jelöltje. A helyi fideszesek viszont még a két párt megállapodása alapján kötelező egyeztetésre sem voltak hajlandók, miután saját elnöküket, Varga Bélát jelölték.

A kilépők nyilatkozatuk szerint elítélik, hogy a KDNP Nógrád megyei elnöke egyéni érdekei érvényesítése érdekében elárulta a párt szécsényi alapszervezetét, és mondvacsinált okokkal fel akar oszlatni egy 30 éve sikeresen és tisztességesen működő politikai közösséget.

Közölték, meghurcolnak köztiszteletben álló szécsényi embereket, akik hosszú évek óta élvezik a város lakóinak bizalmát. A Fidesz szécsényi alapszervezetének elnöke, ha bizonyíthatóan nem is, de szemmel láthatóan asszisztál ehhez – írták. Úgy vélik, hogy a KDNP Nógrád megyei és a Fidesz szécsényi szervezetének elnöke szétvernek egy évtizedek óta sikeresen működő helyi szövetséget.

Varga Béla a Facebookon, egy kommentben mondott köszönetet a távozó képviselőknek azzal, hogy

így legalább nem kell kizárnunk senkit az országos alapszabályra hivatkozva.

Kiemelt kép: Stayer László, Szécsény polgármestere beszédet mond a Fidesz választási gyűlésén Szécsényben 2014. szeptember 22-én. Mellette Kövér László, az Országgyűlés elnöke. (MTI / Komka Péter)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik