Belföld

Diáklány rabolt ki egy nénit Kapuváron

Mikor az idős néni a fákkal szegélyezett területhez érkezett, hátulról egy lökést érzett...

Délben rabolt, egy órán belül már rendőrkézen volt….

A kapuvári buszpályaudvarról egy 72 éves asszony hétfőn. Amint az ipari iskola előtt elhaladt, a túloldali kerítésen üldögélő lányok egyike szólította meg. Pár forintot kért tőle üdítőre. Az idős nyugdíjasnak aprója nem lévén, kedvesen utasította vissza a kérést, s otthona felé folytatta tovább útját – tájékoztatta portálunkat Kálmán Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mintegy öt perc elteltével, mikor fákkal szegélyezett területhez érkezett, hátulról egy lökést érzett. Ettől elesett, majd
ezzel egy időben érezte, amint táskáját valaki kitépi kezéből. A kiérkező járőrök a helyszín közelében szétdobálva találták meg a néni táskáját, valamint iratait és pénztárcáját.

Az adatgyűjtés és a tanúkutatás gyors eredményt hozott. A kapuvári rendőrök egy óra elteltével előállították és gyanúsítottként hallgatták ki a középiskolás diáklányt, aki a rendőröknek részletes, beismerő vallomást tett. Ellene rablás megalapozott gyanúja miatt indított büntető eljárást a Kapuvári Rendőrkapitányság.

 

Gimnazistákat lopott meg…

Sopron egyik gimnáziumának diákjait rövidítette meg ismeretlen elkövető. A tanulók testnevelési óra keretében mentek az iskola épületén kívülre futni a délelőtti órákban. Egy táskába gyűjtötték össze értékeiket – mobiltelefonok, iratok, készpénz –, melyet az óra alól felmentésüket kérő tanuló helyett, a gimnáziummal szemben álló virágtartó edény mellé tettek.

Csak később jutott eszükbe az utcán, felügyelet nélkül hagyott táska, melyért már hiába mentek vissza. Az ismeretlen tolvaj az ellopott tárgyakkal mintegy százezer forint kárt okozott a diákoknak – tájékoztatta portálunkat Kálmán Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Trükköző autósok…

A Készenléti Rendőrség győri bevetési alosztályának járőrei szeptember 21-én késő este egy Audi 100 GL gépkocsit állítottak meg ellenőrzésre Győrben. Az igazoltatás során kiderült, a rendőröknek átadott forgalmi engedély illetve az autón lévő forgalmi rendszám nem erre a járműre lett kiadva, az alváz száma sem egyezik. A 31 éves sofőr elismerte, a megállított Audit Ausztriában vásárolta.

Mivel a regisztrációs adót nem fizette be és a honosítását sem kezdte meg, a tulajdonában lévő másik – szintén
Audi GL típusú – gépkocsi forgalmi engedélyét és hatósági jelzését felhasználva közlekedett vele.

Ugyancsak a Készenléti Rendőrség járőrei állították meg azt a VW Golf gépkocsit, amelynek motorszámát meghamisították. Az autó vezetője elismerte, az üzemképtelenné vált motort három hete cserélte ki, az új motor számát egy csavarhúzóval tette felismerhetetlenné.

(Nyitóoldali képünk illusztráció – a szerk.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik