Belföld

Elkezdődött a Fiskális út felújítása Fehérváron

Nem csak a csatornázás, de az útburkolat is elkészül.

Újabb szakaszához érkezett a szennyvíz-csatornázással érintett utcákban zajló burkolat-felújítások sorozata, hiszen megkezdődött a Fiskális út helyreállítása. A kivitelezés idejére a közlekedők türelmét kérik. A Béla út és a Pozsonyi út közötti szakaszon ma helyszíni bejárást tartottak, ahol Székesfehérvár polgármestere és városgondnoka mellett részt vett Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba önkormányzati képviselő is.

Két hete az elmúlt évtizedek legnagyobb útfelújítási programját hirdette meg Székesfehérvár Önkormányzata. Cser-Palkovics András polgármester akkor tíz kilométernyi út teljes pályás felújítását jelentette be. A Fiskális út helyreállításáról akkor még folytak az egyeztetések.

A Fiskális út az egyik fontos gyűjtőút, amit nemcsak az öreghegyiek használnak. Éppen ezért született meg az a döntés, hogy itt is teljes – azaz mindkét forgalmi sávot érintő – útburkolat-felújítás történjen. Mindez a Saára Gyula-program keretében valósulhat meg.” – mondta el a polgármester.. Székesfehérvár polgármestere azt is hozzátette, hogy a szerdai közgyűlés dönt a Fiskális út felújításához szükséges önkormányzati pluszforrás – várhatóan nettó 27 millió forint – biztosításáról.

Fontos feladat a zárt rendszerű csapadékvíz-elvezetés kiépítése és a járdák felújítása, ehhez pályázati lehetőségeket keres az Önkormányzat. Az útburkolat állapotát azonban addig is szerette volna a város javítani.

„A közmunka program egyik fontos eleme az ároktisztítás, ennek keretében a Fiskális úton is megtörténik a nyílt árkok rendbetétele.” – mondta el Bozai István. A városgondnok beszélt a Fiskális út felújításának ütemezéséről is. Mint elmondta: először a Béla út és a Pozsonyi út közötti szakaszon zajlik a kivitelezés, amit helyi cég végez. A szennyvíz-csatornázási munkálatok befejeztével indul az úthelyreállítás a Pozsonyi út és a Budai út közötti szakaszon. Fontos elmondani, hogy azt a rövid szakaszt is újraaszfaltozzák, amelyet a csatorna-építés nem érintett. A kivitelezés több ütemben történik, amelyek során a Fiskális út érintett szakaszait egyirányúsítják majd. A burkolat teljes felújítása várhatóan októberre fejeződik be.

A Béla út és Máriavölgy közötti szakaszon már megkezdődött a munkavégzés, ezért a Fiskális út a Pozsonyi út irányába egyirányú. A Béla út (811-es számú országos közút) ezidő alatt a Túrózsáki utca – Berényi út terelőútvonalon érhető el.

Kérik a közlekedőket, hogy utazási céljuk megválasztásakor vegyék figyelembe a forgalmi rend változásait, és fokozott figyelmet fordítsanak a kihelyezett közúti jelzőtáblák utasításaira. Egyúttal türelmüket is kérik a jól közlekedhető útfelület kialakítása érdekében végzett munkálatok idejére.

A helyszíni bejáráson elhangzott: a beruházásokat követően a rendőrségtől kiemelt ellenőrzéseket kérnek majd. Ezek célja az lesz, hogy betartsák a korlátozásokat és a felújított útszakaszokat a teherforgalom ne károsítsa. A nehézgépjárművek közlekedését egyébként a Berényi úton most kialakított balra kanyarodó sáv segíti a jövőben.

Ajánlott videó