Belföld

Megy a gőzös! Szombaton gőzmozdonyos nosztalgiavonat érkezik Győrbe

Gőzmozdony vontatta nosztalgiavonat érkezik Győrbe szombat délelőtt. A szervezők az érdeklődőket különböző programokkal várják a vasútállomáson.

Tavaly nagy sikert aratott a Bakonyvasút napja alkalmából közlekedő gőzmozdonyos nosztalgiavonat. Aki akkor lemaradt, az idén bepótolhatja az élményt. Április 21-én szombaton ugyanis ismét indul a járat, hogy a Bakony vadregényes vasútvonalát végigzakatolja.

A nosztalgiavonat hajnali négy órakor indul a budapesti Vasúttörténeti Parkból, innen Veszprémig közlekedik, majd a 11-es Cuha-völgyi vasútvonalon keresztül, alagutakon és viaduktokon átkelve Zirc – Porva-Csesznek – Vinye – Bakonyszentlászló – Győr viszonylatban folytatja útját.

A szerelvény jellegzetessége a hatalmas, egykor a Déli vasutak szolgálatában álló 109-es számú gőzmozdony lesz. A vonat végén egy szintén nosztalgikus hangulatot megidéző, a RÁBA Magyar Vagon és Gépgyár által gyártott Balaton motorkocsi is közlekedik. Erre szintén felszállhatnak az utasok és az érdeklődők. A vonaton büfékocsi is üzemelni fog. Aki szeretne jegyet váltani, még megteheti a Bakonyvasút Szövetség honlapján, a “Jegy regisztráció” linken. Érdemes minél előbb lefoglalni a még szabadon maradt helyeket, mivel nagy érdeklődés övezi a programot. Akinek mégsem jutna hely a járaton, az se keseredjen el. Hiszen a szerelvény 11.05 órakor érkezik Győrbe, innen csak délután 13.00 óra után indul vissza Veszprém felé. Így a bő két óra alatt lehetőség nyílik a mozdony és a szerelvény felderítésére. A vasútállomáson a szervezők meglepetésprogramokkal is készülnek.

A vonat egyébként oda- és visszafelé is vizet vételez Bakonyszentlászlón a Tűzoltóság segítségével. Visszaúton 45 percet tartózkodik a zirci vasútállomáson, ahol szintén izgalmas programok várhatók. A vinyei és porvai megállások kizárólag az utasok fel- és leszállását szolgálják. A szerelvény ezeken a helyszíneken nem csak rövid ideig várakozik.

A Győrbe érkező gőzöst Szabadhegy városrész lakói pillanthatják meg elsőként a megyeszékhelyen. A menetrend alapján háromnegyed 11 után már érdemes kikukkantani az ablakon a környéken lakóknak, hiszen a vonat a szabadhegyi vasútállomáson is áthalad. A részletes menetrend a Bakonyvasút Szövetség oldalán szintén megtekinthető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik