Belföld

Kovács László: Nem fogunk Molotov-koktélokat dobálni

Kovács László szerint Schmitt Pál nem fogja felemelni a szavát azért, ami az Alkotmánybíróság körül történik. Az MSZP alelnöke az MTV Ma reggel című műsorában azt mondta: civil szervezeteket és volt közéleti személyiségeket akarnak maguk mellé állítani, például Sólyom Lászlót is.

Ami történt az gyalázatos, Európában nem fordult elő az, hogy egy kormányzópárt szűkíti az Alkotmánybíróság hatáskörét, mert nem tetszik annak az egyik ítélete – jelentette ki kovács László, a műsorban. Egy ellenzéknek ahhoz, hogy megállítsa a kormányt, két eszköze van: az egyik az alkotmánybíróság, a másik a népszavazás. Miért volt fontos a 300 forintos vizitdíj esetén, és miért nem az a magánnyugdíjpénztárak államosításakor? – tette fel a kérdést a szocialista politikus.

Kovács László azt mondta: meg lenne lepve, ha Schmitt Pál felemelné a szavát azért, ami az Alkotmánybíróság körül történik. Emlékeztetett: a köztársasági elnök korábban azt mondta, nem ellensúly akar lenni a rendszerben, hanem gyorsítani akarja a törvénykezést, ami az MSZP alelnöke szerint teljes félreértése az államfői szerepnek.

Nem tesznek le a népszavazási kezdeményezésről – szögezte le Kovács László, aki elismerte, persze felmerül a kérdés, hogy akkor mit csinálnak. Nem fogunk Molotov-koktélokat dobálni – tette egyértelművé.

Civilszervezeteket és volt közéleti személyiségeket keresnek fel – mondta Kovács László, aki nem zárta ki, hogy Sólyom Lászlóhoz fordulnak, akinek a tevékenységében szerinte voltak kifogásolnivalók, de az alkotmányosság felett kétségtelenül őrködött.

Orbán Viktor politikai pályafutását azzal kezdte, hogy kiállt az alkotmányosság mellett, most ennek az ellenkezőjét csinálja vélte az MSZP alelnöke.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik