Belföld

Hétfőn búcsúztatják Pappné Ábrahám Juditot

A hadnagy holttestét hét végén hozzák haza, katonai tiszteletadással fogadják.

Jövő hétfőn búcsúztatják Pappné Ábrahám Juditot, az Afganisztánban augusztus 23-án meghalt magyar katonatisztet szülőfalujában, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alacska kastélykertjében.

Református szertartás szerint vesznek végső búcsút Pappné Ábrahám Judittól. A gyászhírt a család tette közzé az Észak-Magyarország című napilapban. A Magyar Nemzet szerint a hadnagy holttestét a hét végén hozzák haza, és katonai tiszteletadással fogadják. A szaktárca ezt megerősítette.

Tudatta, hogy a kecskeméti repülőtéren fogadják Pappné Ábrahám Judit. A Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartandó tisztelgés nyilvános lesz, a temetésre viszont “a család kérésére csak korlátozott számban hívják meg a sajtó munkatársait.

Szintén a Magyar Nemzet híre, hogy az eset óta rendszeresen jelentéseket hallgat meg a honvédelmi vezetés a katonai szakértőktől arról, milyen tapasztalatok szűrhetőek le a tragédiából. A tárca szakértői vizsgálják azt is, követtek-e el felderítési, taktikai hibát a katonák szállításakor, illetve annak előkészítésekor.

Az afganisztáni Baglán tartományban augusztus 23-án ért támadás egy a magyar katonai konvojt, egy katona meghalt, hárman megsérültek. Pappné Ábrahám Judit törzsőrmestert posztumusz hadnaggyá léptették elő. A honvédség hősi halottjának tekinti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik