Belföld

Vezetőváltás postán, ügyészségen, rendőrségen

Régi-új emberek visszatéréséről írnak a napilapok.

A Fidesz napokon belül végrehajtja a vezetőcserét a Magyar Posta Zrt.-nél is – írja a Népszava. A lap információi szerint a társaság éléről távozik Szűts Ildikó, aki két évig volt vezérigazgató és megy az igazgatóság elnöke, Csáki György. Helyére visszatér Kalmár István, aki 2000 novembere és 2002 júniusa között elnök-vezérigazgatóként állt a társaság élén.

A Magyar Hírlap szerint a legfőbb ügyész büntetőjogi helyettese, Belovics Ervin válthatja a vádhatóság élén Kovács Tamást, akinek decemberben lejár a mandátuma. Belovics a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezető egyetemi docense. Évek óta főügyészhelyettes, sőt, egy átmeneti időszakban, Polt Péter távozása után, vezette is a hivatalt.

Kovács Tamás utódjára a június végén megválasztandó új államfő tesz javaslatot a parlamentnek. A lap ugyancsak meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta: a BRFK élén Tóth Tamás V. kerületi vagy Fülöp Valter XII. kerületi rendőrkapitány válthatja Tóth Gábort. A lap is úgy tudja, hogy Bencze József országos rendőrfőkapitányt Hatala József nyugalmazott altábornagy váltja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik