Belföld

MSZP: Az OVB kettős mércével mér

A szocialisták újabb narancsvidéknyi anyagot gyűjtöttek össze.

Az MSZP szerint az OVB kettős mércét alkalmazott, amikor jogsértőnek találta a párt Narancsvidék című kiadványát. Nyakó István szóvivő furcsállotta, hogy a Fidesz szórólapjáról nem született hasonló döntés, noha azon sincs impresszum.

Mint mondta: a lakossági jelzések alapján “újabb Narancsvidéknyi anyag jött össze”, ezért a korrupciós ügyek ismertetését az interneten valamint az “Így kormányoztok ti” sajtótájékoztató-sorozatban folytatják.

Előzőleg újabb három határozatban mondta ki az MSZP jogsértését az Országos Választási Bizottság amiatt, hogy a Narancsvidék című kiadványán a párt nem tüntetett fel impresszumot. Az OVB először pénteki ülésén marasztalta el az MSZP-t, és tiltotta el a további jogsértéstől, de a kiadvány terjesztése folytatódott. Ezért a Fidesz nemcsak a helyi választási bizottságnál, hanem a rendőrségen is feljelenti az MSZP-t.

Az Index emlékeztetett arra, hogy az ügy kísértetiesen hasonlít a 2006-os kampányban felbukkant Magyar Vizsla ügyére. A kiadvány hasonló tartalommal jelent meg, mint a Narancsvidék, csak az MSZP lejáratását célozta. Egy ideig a Fidesz tagadta, hogy köze lenne hozzá, hivatalosan egy kefeboltban székelő néni volt a kiadó. Később bebizonyosodott, hogy a tartalmat a Fidesz gyártotta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik