Belföld

Font Sándort igazolta az FVM vizsgálata

A Fidesz korábban az ügyészséghez fordult, mondván, az egyesület "szocialista kifizetőhely"

Bírósági úton követeli majd vissza a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium annak az 500 millió forintnak a nagy részét, amelyet soron kívül, pályáztatás nélkül utalt át a Magyarországi Leader Közhasznú Egyesületnek – írja a Magyar Nemzet.

Dékány András, a tárca kabinetfőnöke a lapnak azt mondta, március végén bírósághoz fordulnak. A minisztérium kifogásolja, hogy a Magyarországi Leader Közhasznú Egyesület nem kezelte elkülönített számlán az 500 millió forintot, így a földművelésügyi tárca vizsgálata nem tudta az összeg felhasználását egyértelműen nyomon követni.

Dékány András közölte: főként az értékarányokat vitatják, így például nem tudták elfogadni a honlapkészítés jogcímén kiállított számlán feltüntetett összeg nagyságát, és hasonló gondok akadtak több tanulmánnyal is.

Korábban ugyanezekre az anomáliákra Font Sándor hívta fel a figyelmet, aki az ügyben még interpellált is, majd a legfőbb ügyészhez fordult a Magyar Leader Közhasznú Egyesületnek nyújtott félmilliárdos támogatás ügyében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik