Belföld

Újabb MSZP-s verzió az őszödi beszédről

Lendvai Ildikó szerint a Miniszterelnöki Hivatalból lopták el a hangfelvételt.

Az MSZP elnöke kész tényként jelentette be egy kereskedelmi tévében, hogy a Miniszterelnöki Hivatalból került a sajtóhoz az őszödi beszéd. Mint mondta, megnyugtató számára, hogy nincs az MSZP képviselői között “áruló”, nem egy szocialista készített kalózfelvételt és kezdte el árulni a politikai piacon.

Korábban a volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc belső árulóról beszélt. Lendvai Ildikó nem lát erre utaló jeleket. Mint mondta: a titkosszolgálatok vizsgálatát lezáró jelentés szerint a legális felvételt lopta el, vagy másolta le valaki.

Az őszödi beszéd a múlt hétvégén azért került ismét az érdeklődés középpontjába, mert Szili Katalin volt házelnök azt kérte az MSZP elnökségétől, illetve frakcióvezetőjétől, hogy kezdeményezzék a Nemzetbiztonsági Hivatal vizsgálatának teljes nyilvánosságra hozatalát.

Nyakó István, az MSZP szóvivője akkor azt mondta: a kérdés okafogyott. Szekeres Imre elnökhelyettes az üggyel összefüggésben megengedhetetlennek nevezte, hogy bármelyik szocialista politikus azzal próbálja magát pozícióba hozni, hogy egyébként nem létező belső vitákra, konfliktusokra utaljon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik