Belföld

FN Híradó: ez történt kedden

Csámcsoghattunk a politikusok vagyonbevallásain - Orbán nem kockáztat - Gyurcsány nem ment el a meghallgatásra - Nyit a filmszemle - Lemondott Hagyó Miklós.

Orbán nem vállal kockázatot

Pénteken újabb szakaszba lép a Fidesz kampánya, miután a pártelnök elmondja hagyományos évértékelőjét. Orbán Viktor az elmúlt nyolc év szocialista hibáinak a felsorolása mellett részben megfogalmazza a Fidesz választások utáni jövőképét. Lesz konkrétum is, de a nagy durranásra, vagyis a teljes programra március 15-ig várni kell.
bővebben>>

Mennyit keresnek a politikusok?

Nem változott jelentős mértékben a pártelnökök és a frakcióvezetők vagyoni helyzete az elmúlt évben az Országgyűlés honlapjára keddre virradó éjszaka felkerült képviselői vagyonnyilatkozatok szerint. Általában a korábbi vagyonos képviselők többsége most is az maradt, a szegények is maradtak szegények. A vagyonosok listáján leginkább – némileg meglepő módon – a jelenlegi pénzügyminiszter csúszott lefelé. Hagyó Miklós egy régi Trabantot őriz.

Gyurcsány nem jelent meg a bizottság előtt

Megkezdődött kedd délelőtt az Országgyűlés Költségvetési, Pénzügyi és Számvevőszéki Bizottságának ülése, amelyre sem Gyurcsány Ferenc, sem Veres János nem ment el.
bővebben>>

Ma nyit a filmszemle

Jancsó Miklós Oda az igazság című filmje nyitja meg kedden a 41. Magyar Filmszemlét. A film bár Mátyás király koráról szól, de nem Mátyás-film – állítja a 89 éves rendező. Videóinterjú.
Bár a filmszemlén 9 magyar tévéfilm versenyzik, de a minőség továbbra is hullámzó, és gyakran kidolgozatlanok az alkotások – mondta el az fn.hu-nak Gödrös Frigyes, a tévéfilmes zsűri elnöke. Ezekre a filmekre több mint százmilliót adott a filmes közalapítvány, a játékfilmek harmada pedig MTV-s koprodukcióban készült.

Most akkor hányas a bizonyítvány?

Február elejéig minden diák megkapta a félévi bizonyítványát. Az alsósok szöveges értékelést vittek haza, amely elvileg sokkal árnyaltabb képet festene a gyerekek tudásáról, mint a hagyományos, ötfokozatú skála, de a rendszer erősen megosztja a pedagógusokat. A szülők részéről pedig ma is felülmerül a kérdés, hogy „jó-jó, de ez most hányas”?
bővebben>>

A maci szerint előbb-utóbb jön a tavasz

Az állatkert macija az árnyékát meg is látta meg nem is kedden, tehát biztosan állíthatjuk, hogy jön is meg nem is a tavasz.
bővebben>>

9 Oscar-jelölést kapott az Avatar

9 Oscar-jelölést kapott az Avatar – illusztrációKilenc Oscar-díjra jelölték az Avatart és A Bombák földjént, így a két legfontosabb kategóriában, a legjobb filmért, és a legjobb rendezésért is versenyben állnak egymással. A legjobb filmért idén tíz film versenyez. Ennek köszönhetően még egy animációs film is bejutott a versenybe.
bővebben>>

Lemondott Hagyó Miklós

Lemondott Hagyó Miklós – illusztrációLemondott fővárosi közgyűlési mandátumáról Hagyó Miklós. A volt szocialista főpolgármester-helyettes visszalépett budapesti listás helyéről és egyéni képviselő-jelöltségétől is.
bővebben>>


Megnyílt a Magyar Filmszemle

Megnyílt a Magyar Filmszemle – illusztrációÜnnepélyes keretek között megnyílt a 41. Magyar Filmszemle a MOM moziban. A rendezvény több teremben párhuzamosan, felvételről zajlott. A nyitófilm előtt Jancsó Miklós az fn.hu-nak elárulta: túl öreg már ahhoz, hogy izguljon legújabb műve fogadtatása miatt.
bővebben>>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik