Belföld

Feszült várakozás a New York-i tőzsdéken

A várakozások szerint a nyitásban alig-alig változnak majd a árfolyamok a New York-i tőzsdéken; a befektetők a friss makroadatokat, majd a Fed kamatcsökkentéssel kapcsolatos döntését várják.

A Fed olyan szintre juttathatja az árfolyamot, amire 1958 óta nem volt példa; a kamatcsökkentés mértéke azonban még mindig nagy kérdés. Eldöntéséig a befektetőknek meg kell elégedniük a tartós fogyasztási javakról és a folyamatban lévő lakásépítésekkel foglakozó jelentésekkel – ebből kell következtetniük az amerikai gazdaság állapotára.

Figyelmet érdemel néhány vállalati eredmény-előrejelzés is: nyilvánosságra kerül a Goldman Sachs, a General Mills, a Family Dollar és a 3Com Corp. beszámolója. A legfontosabb esemény azonban nyilvánvalóan a Fed ülése marad: ennek minden elemét – a csökkentés mértékét éppen úgy, mint a Fed kommentárját – hatalmas érdeklődés előzi meg, nagy figyelem övezi.

A piac egy 25 százalékpontos csökkentést már mindenképpen beárazott; a negyed és a fél százalékos mérséklés valószínűsége 50-50 százalék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik