Közélet

Szépen, csöndben lettünk maffiaállam

Rémlik még? Bő egy hónapja hekkelték meg a kopaszok a magyar demokráciát.

Nem csoda, ha nem emlékszik. Majdnem másfél hónap az interneten elképzelhetetlenül sok idő. Még akkor is, ha olyan fontos dologról van szó, mint a 26 éves magyar demokrácia ügye. Február derekán történt, hogy a népszavazási kérelmet leadni szándékozó szocialista Nyakó Istvánt egy csapat kigyúrt férfi erőszakkal akadályozta a Nemzeti Választási Irodában. A történet főszereplője még Erdősi Lászlóné, aki a politikushoz hasonlóan kérelmet szeretett volna leadni a vasárnapi boltzárról. Az abszurd jelenet vége már jól ismert, de mi történt azóta?

A legfontosabb talán az, hogy kiderült, egyértelmű, közvetlen kapcsolat van a kopaszok, Erdősi Lászlóné és a Fidesz között. Ezek után érdemes belegondolni, hogy a hatalom legközelebb mennyit hezitál, ha ismét nem úgy alakulnak majd a dolgok, mint ahogyan azt eltervezték. A kormány hátára, mint egy púp, úgy hiányzott egy sikeres szocialista népszavazás. Mivel nem tudtak a dolgok elébe menni, kockáztattak és végül

Bejött

A Fidesz, ha alaposan átgondoljuk, minden eddiginél messzebbre ment. A korábbi hajmeresztő, néhol antidemokratikus törvényhozást mindig sikerült így vagy úgy kimosdatni, ám most, a népszavazási kezdeményezés kapcsán kénytelenek voltak egyértelműen a zavarosban halászni. A zavaros alatt pedig Kubatov Gábort, Fidesz- és Fradi-vezért értjük, akinek az emberei Erdősi Lászlóné társaságában magukévá tették a fiatal felnőtt magyar demokráciát.

De miért kockáztatott nagyot a hatalom és miért jött végül be neki? Hát azért, mert ha az emberek megértették volna a választási irodában történtek súlyát, akkor olyan tömegek vonultak volna az utcára, amit már az alternatív, saját valóságában élő Fidesz sem tudott volna figyelmen kívül hagyni.

Ehelyett azonban lezajlott egy csöndes átmenet. Lezárultak a vizsgálatok, születhet egy népszavazási törvénymódosítás és mi tovább éljük az életünket, immár másfél hónapja egy maffiaállam polgáraiként.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik