Pénzügy

Újabb 175 milliárddal segítettük ki Orbánékat

allampapir(210x140).jpg (Array)
allampapir(210x140).jpg (Array)
A lakossági állampapírok állománya 174,7 milliárd forinttal emelkedett májusban, a legkeresettebbek a kamatozó és a féléves kincstárjegyek voltak - közölte az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK).

174,7 milliárd forinttal emelkedett májusban a lakossági állampapírok állománya. A legkeresettebbek a Kamatozó és a Féléves Kincstárjegyek voltak. A belföldi kisbefektetők részére értékesített állampapírok kamatmérték és biztonság szempontjából továbbra is versenyképes termékek a befektetési piacon.

4424,5 milliárd forintra emelkedett a lakossági forint állampapírok teljes állománya május végére.

2016 első öt hónapjában 907,2 milliárd forinttal nőtt a belföldi kisbefektetők számára értékesített forint állampapírok állománya. Mind a forintban mind az euróban kibocsátott Prémium Magyar Államkötvények esetén lejárt egy-egy sorozat ezért e két állampapír nettó értékesítése mínusz értékeket mutat. A PMÁK esetén a hó eleji 55 milliárd forintos lejáratot követően 45 milliárd forint mennyiségben történtek vásárlások. A P€MÁK-nak május végén volt közel egy milliárd eurós lejárata. A korábbi tapasztalatok alapján a lejáró összegek jelentős részét újra befektetik az érintettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik