Élet-Stílus

Érkezhetnek a „káros az egészségre” címkék a kolbászra, szalonnára

Komolyan veszik a WHO figyelmeztetését Kaliforniában. Miután az Egészségügyi Világszervezet hétfőn közölte, hogy a feldolgozott hústermékeket, illetve vörös húsokat a rákkeltők közé sorolta, az amerikai államban kedden már elkezdték tervezgetni azokat a feliratokat a termékek csomagolására, amik felhívják majd a vásárlók figyelmét a veszélyre – írja a CBS San Francisco.

Mint korábban írtuk, a WHO, a halálos kockázatokat tekintve, gyakorlatilag a cigarettával egy szintre helyezte a szalonnát, a felvágottakat, a kolbászt, illetve a sertés-, a marha-, a borjú-, a bárány-, a birka-, a ló-, és a kecskehúst.

Ettől kezdve pedig teljesen logikusnak tűnik a kaliforniaiak terve. Elgondolkodtunk, hogy mi lenne, ha elkezdenénk a dohánytermékekhez, vagy az alkoholhoz hasonlóan kezelni húsokat.

giphy.com
giphy.com

A különböző szalonnákat például csak egyencsomagolásban lehetne árulni, amiken a „vigyázat, a szalonnázás rákot okozhat” felirat mellett, rákos vastagbelekről, és terebélyes pocakokról készült fotók szerepelnének. Természetesen 22 óra után tilos lenne ezek árusítása.

A kolbászok csomagolásából kivennének egy-egy szálat, és hatalmas jövedéki adóterhet raknának rájuk. A nemkolbászozók védelme érdekében, kolbászozni csak a közforgalmú helyek (pl.: éttermek vendéglátóhelyek) bejáratától minimum öt méterre lehetne.

Kizárólag Nemzeti Henteseknél lehetne vörös húst, és felvágottat venni, szigorúan csak tizennyolc éven felülieknek. A boltok ablakait zsírpapírral takarnák le.

A diákok az iskolák vécéjében ehetnék meg szünetben a parizeres zsömléiket.

Hamarosan elterjednének az elektromos cigarettákhoz használható, vörösboros marhapörkölt, és véreshurka aromájú patronok, de nem sokkal később az állam betiltaná, vagy ellehetetlenítené a forgalmazásukat.

giphy.com
giphy.com

Az állam támogatná a leszokást is: azok, akik önkéntesen bevonulnak szalonnaelvonóra vagy kolbászrehabra, azoknak a gyógykezelését támogatná az OEP. Akik szeretnének otthonukban leszokni, azoknak mellkasra vagy vállra ragasztható koleszterintapaszt írnának fel a háziorvosok.

A leszokás utáni tiszta élet fenntartásában komoly segítséget jelentenének az Anonim Húsevők kiscsoportos foglalkozásai.

Önnek is van még hasonló ötlete? Ossza meg velünk hozzászólásban!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik