Belföld

Nem tudja megközelíteni a helyszínt az úszódaru, merülésre készülnek a koreaiak

Bár napok óta a hajóbaleset helyszínén áll egy rozsdás mentődaru, az általunk megkérdezett szakember szerint alkalmatlan arra, hogy kiemelje az elsüllyedt Hableányt.

A mentésben részt vevő szakember szerint már évek óta semmire nem használják a tragédia helyszínére vitt a darut, és igazából csak arra jó, hogy megnyugtassa az embereket. A szakértő elmondása szerint egyedül a Clark Ádám úszódaru képes arra, hogy kiemelje a roncsot, ám olyan magas a vízállás, hogy képtelen megközelíteni a helyszínt, mert nem fér át a hídak alatt.

Fotó: Marjai János / 24.hu

Közben lezárta a rendőrség a Margit híd déli oldalát a gyalogosforgalom elől. Azaz azt a részt, ahol eddig álltak a bámészkodók. Jelenleg a híd alatt zajlanak az előkészületi munkálatok. Koreai katonák érkeztek a helyszínre, az a tervük, hogy az ezekben a percekben híd alá épített új pontonról lemerülnek és megpróbálják megközelíteni a roncsot.

Szerda este nem sokkal kilenc óra után a Margit hídnál a Viking szállodahajóval ütközött a jóval kisebb Hableány turistahajó, fedélzetén dél-koreai turistákkal, majd másodpercek alatt elsüllyedt.

Hét embert a környező hajókon utazók mentettek ki, hét embernek a holttestét találták meg, mindannyian dél-koreai állampolgárok voltak. A hajóbalesetben 21 ember eltűnt.

Kiemelt kép: Marjai János / 24.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik