Belföld

Második újszülöttjét is megölte a karcagi nő, 13 és fél évet kapott érte

Tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek  a Szolnoki Törvényszék még hétfőn azt a karcagi nőt, aki 2014 januárjában megölte újszülött kisbabáját. Az anya tizenhárom és fél év fegyházbüntetést kapott, de az ítélet nem jogerős. Az ügyész ugyan még nem döntött a fellebbezésről, három nap gondolkodási időt kért, ám a vádlott és védője fellebbezett, méghozzá felmentésért.
Az ítélet szerint a karcagi nőt 2014. január 7-én este szülte meg gyermekét otthon, a fürdőszobában.  A korábbi ügyészségi tájékoztatás Fojtogatni kezdte a babát, bántalmazta, majd nejlonzacskóba tette és sorsára hagyta a hideg konyhakövön. A pici azonban nyöszörögni kezdett, amit a rokonai meghallottak. Ők nem tudtak a nő terhességéről. Ők értesítették a mentőket, akik kórházba vitték a kislányt, de az orvosok már nem tudtak segíteni rajta. A kislány egyébként egészségesen született.Az ügy másodfokon a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.
Az asszony nem először áll bíróság előtt. Tizenhét évvel ezelőtt, hasonló 1998 júliusában elkövetett tette miatt, újszülött megölésének bűntettében mondta ki bűnösnek, és 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik