Alaptörvény - Orbán Viktor és Vona Gábor találkozója
Belföld

Vona: Háború lesz

Tóth Richi
Tóth Richi

Na, ugye. 2016. 11. 05. 08:05

Frissítés 11:05

Valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag egy október 24-i interjút sikerült ma szemléznem, nem tudom, mi történt, mindenkitől elnézést kérek.

Vona Gábor interjút adott a Magyar Nemzetnek. Nincsenek könnyű helyzetben, hiszen a közelgő Alaptörvény-módosítás előtt a Fidesz mintha kelepcébe zárta volna őket.

A pártelnök szerint azonban nem ők zsarolják a Fideszt, hanem fordítva. Ők akarják az alkotmánymódosítást, de úgy, hogy letelepedési kötvény se legyen.

Nem nekünk kell magyarázkodnunk, ha nem lesz meg a szükséges kétharmad. Orbán Viktornak kell majd elmagyaráznia, hogy miért ilyen fontos neki a gazdag migránsok pénze.

Vona továbbra is azt gondolja, hogy aki nem szavazza meg a módosítót, az hazaáruló, de az is az, aki félmegoldást támogat és a kötvényeket meghagyná.

Szerinte a frakció egységes, nem lesznek kiszavazások, hogy egy-egy jobbikos támogatná a Fideszt. A november 8-i szavazásról azonban azt mondta, a Fidesz most kiszámíthatatlan.

Orbán Viktor nincs hozzászokva, hogy ne az legyen, amit ő akar. Két lehetőség van: vagy belátják, hogy amit a Jobbik kér, az erkölcsileg és politikailag is indokolható, vagy pedig Orbán Viktor képtelen lesz elfogadni, hogy most nem ő győzött. Ha így lesz, háború lesz.

Abban az értelemben Vona szerint, hogy a jobbos média majd megpróbálja hiteltelenné tenni őt és pártját, ami már el is kezdődött. A médiafölény az a Fidesz oldalán, az ő oldalukon az igazság, állítja.

2018-ról azt mondta, a baloldal már kiszállt a versenyből, a szavazóik körében így nagy a zavarodottság. Szerinte ahogy a rendszerváltás előtt a kádárizmus ellen, úgy most az orbánizmus ellen fog összefogni az ország, reméli, a következő választásokkor a Jobbik vezetésével.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Pécs, 2015. július 9.
Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója beszédet mond a megújult pécsi Virágh-ház átadásán 2015. július 9-én. A háttérben Páva Zsolt, Pécs polgármestere (b) és Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára. Az Országgyűlés döntése értelmében több, jelenleg állami tulajdonban lévő ingatlan kerülhet vissza egyházi tulajdonba.
MTI Fotó: Sóki Tamás
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.