Belföld

Trafikos lett Orbán Ráhel férjének üzlettársa is

Trafik (trafik)
Trafik (trafik)

Hamar Endre, Orbán Viktor újdonsült vejének üzlettársa idén májusban alapított trafikos céget dr. Czéh-Tóth Márkkal közösen, aki 5 koncessziót nyert.

Pécsen általános értetlenkedéshez vezetett, amikor kiderült, hogy dr. Czéh-Tóth Márk 5 koncessziót nyert a trafikpályázaton, korábban ugyanis semmi köze nem volt az iparághoz.

Akkor még nem lehetett tudni, de Czéh-Tóth nem egyedül szállt be a dohánybizniszbe. Amint az a ceginfo.hu adatbázisából kiderül, trafikos cégét, a DohányKer Trafikok Kft.-t Hamar Endrével közösen alapította meg, nem sokkal azelőtt, hogy kihirdették a győzteseket.

Hamar Endre Czéh-Tóthoz hasonlóan korábban egyáltalán nem foglalkozott dohánykereskedelemmel, viszont két cégben is üzlettársa volt Orbán Viktor újdonsült vejének.

Hamar Endre az azóta már megszűnt Hamar & Tiborcz Kft.-ben volt Tiborcz István tulajdonostársa, a cégbe 2010-ben vásárolták be magukat. A másik cégben, az IBC-Projekt Kft.-ben szintén 2010-ben tűntek fel tulajdonosként. A cég még mindig Tiborczé, Hamar 2012-ben távozott.

Hamar Endre egy harmadik vonalon is kapcsolatba került Tiborcz Istvánnal. Amint az az E-OS Innovatív közgyűlési jegyzőkönyveiből kiderül, a Green Investments & Solutions Kft. 2010-ben kisbefektetőként szállt be az E-OS Innovatív Zrt.-be, amelyben Tiborcz igazgatósági tag. A cég 6,6 milliót fektetett be, 2,5 év alatt ennek a tízszeresét vehette ki osztalékként.

A vállalkozás csak idén került Hamar tulajdonába, azt megelőzőrn egy olyan ügyvédé volt, aki Tiborc másik üzlettársához, Erdei Bálinthoz köthető, aki szintén igazgatósági tag az E-OS (ma már Elios) Innovatív Zrt.-ben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik