Forma-1

Hamilton és Verstappen egymást ütötte ki az Olasz Nagydíjon

Matteo Bazzi MTI / EPA /ANSA/
Matteo Bazzi MTI / EPA /ANSA/

Lewis Hamilton és Max Verstappen összeütközött az Olasz Nagydíj 26. körében, és a vb-címre hajtó mindkét pilóta kiesett ennek következtében.

Hamilton éppen a bokszkiállás után tért vissza a pályára, Lando Norris megelőzte, és a nagy lendülettel érkező Verstappen is támadta, majd a második kanyarban megpróbált elmenni a címvédő mellett, aminek az lett a vége, hogy a két autó összeütközött.

Ahogy összeértek, Verstappen autója a levegőbe emelkedett, és végül Hamiltonén landolt, és a brit pilótának szerencséje volt, mert a glória megvédte a fejét.

Az esetet a verseny után vizsgálják majd, az M4 Sporton Wéber Gábor és Michelisz Norbert versenybalesetnek titulálta az incidenst. A baleset után beküldték a biztonsági autót, majd a 30. körben folytatódott a futam. Az első hat sorrendje ekkor ez volt: Daniel Ricciardo, Charles Leclerc, Norris, Sergio Pérez, Carlos Sainz Jr., Valtteri Bottas.

A futamot végül Ricciardo nyerte meg.

Kapcsolódó
Ricciardo kilenc év után nyert újra futamot a McLarennek
A McLaren tökéletesen használta ki, hogy az egymással ütköző Verstappen és Hamilton is kiesett. Bottas a mezőny végéről óriásit autózott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik