Forma-1

Elvették Sebastian Vetteltől a Magyar Nagydíjon szerzett második helyét

Florion Goga - Pool/Getty Images
Florion Goga - Pool/Getty Images

Finoman szólva is érzelmi hullámvasút volt a vasárnapi Magyar Nagydíj. Valtteri Bottas és Lance Stroll az első kanyarban óriási tömegbalesetet okoztak, majd Lewis Hamiltonnal szúrt ki a csapata, akinek hátulról kellett harmadik helyre felverekedenie magát. Az őrület végén Esteban Ocon élete első futamgyőzelmét ünnepelhette, mögötte Sebastian Vettel zárt.

Kapcsolódó
Tömeges karambol, egyetlen autóval indított rajt, történelmi első Ocon-győzelem – őrületes volt a Magyar Nagydíj
Fordulatos, izgalmas, teljesen kiszámíthatatlan futamot látott a Hungaroring közönsége.

Csakhogy az FIA vasárnap este közölte, hogy utólag törölték a német pilóta második helyét, mivel a versenybíróknak nem tudott elegendő üzemanyagot szolgáltatni az autója.

A szabályok szerint egy liter benzint kell szolgáltatni a bíróknak, azonban csak 3 decilitert tudtak kinyerni a kocsiból, hiába erősködött az Aston Martin csapatfőnöke, hogy még több mint másfél liter van a tankban. Mivel szabályszegés történt, Vettelt kizárták.

Ezzel Hamilton feljött utólag a második helyre, amivel további három pontot kapott, vagyis már kilenc pont az előnye Max Verstappen előtt. A dobogóra utólag Carlos Sainz Jr. kerülhetett föl. Rajthelyes büntetéseket is kiosztott az FIA, a nagy karambolt összehozó Bottas és Stroll is öt rajthelyes büntetést kapott, amit Belga Nagydíjon töltenek majd le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik