Forma-1

Grosjean majdnem fél percet töltött a lángoló autóban

HAMAD I MOHAMMED / POOL / AFP
HAMAD I MOHAMMED / POOL / AFP

Félelmetes balesetet úszott meg a csodával határos módon Romain Grosjean, a Haas francia pilótája a Forma-1-es Bahreini Nagydíjon.

Kapcsolódó
Az elmúlt évek legfélelmetesebb Forma-1-es balesetét úszta meg Grosjean
Az autó kigyulladt, kettészakadt, de kisebb égési sérülésekkel megúszta.

Grosjean a rajt utáni helyezkedésben próbálta kikerülni az előtte haladókat, de ütközött a jobbról érkező Danyiil Kvjattal, majd fékezés nélkül a korlátnak csapódott.

Az adatok alapján Grosjean 53 G-vel csapódott a korlátnak, és 28 másodperccel az ütközés után tudott kiszállni a lángoló autóból úgy, hogy a bal lábán nem volt cipő.

Egészen döbbenetes felvétel, ahogy a lángok között hirtelen feltűnik a pilóta:

Ennyi maradt az autóból:

A helyszíni orvosi autó sofőrje, Alan van der Merwe azt nyilatkozta, nagyon rég nem látott olyat, hogy így lángoljon egy Forma-1-es autó, és bár az egész történés lezajlott néhány másodperc alatt, számára úgy tűnt, mintha évek teltek volna el, mire Grosjean kiugrott az autóból.

Van der Merwe azt mondta, a pilóták fejét védő glória, valamint a biztonsági öv és a korlát is kellett ahhoz, hogy Grosjean élve megússza ezt a nagyon csúnya balesetet. Grosjean a kezén és a lábán is égési sérüléseket szenvedett, és bordatörésre is gyanakodtak nála.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik