Forma-1

Hat éve tett csodát Monacóban Jules Bianchi

Ez volt a tragikus sorsú francia versenyző legszebb versenye a Forma-1-ben.

A 2014. május 25-én rendezett Monacói Nagydíjon olyan dolog történt, amire nem nagyon számított senki:

pontszerző helyen ért célba az egyik Marussia.

A csapatról tudni kell, hogy négy szezont töltött el a Forma-1-ben és ez volt az egyetlen alkalom, amikor valamelyik versenyzője az első tízben végzett volna. A volánnál Jules Bianchi ült, neki a második éve volt a sorozatban, a franciát mindenki óriási tehetségnek tartotta, csak hát a mezőny egyik legrosszabb autójában ült.

A 2014-es monacói versenyen is a 21. helyről rajtolt, innen kapaszkodott fel fokozatosan, a kiesések is javítottak a helyzetén, végül nyolcadikként haladt át a célvonalon, de hivatalosan kilencedik lett, volt ugyanis egy ötmásodperces büntetése.

Nagyon örülök és büszke vagyok rá, biztos vagyok benne, hogy szép karrier áll előtte, de remélem majd versenyképesebb autóba ülhet, hogy bizonyítsa a tehetségét

– áradozott róla akkor Fernando Alonso.

Jules Bianchi sajnos a 2014-es szezont sem fejezhette már be, az októberi Japán Nagydíjon egy pálya szélén álló darunak csapódott az autójával. Súlyos fejsérüléseket szenvedett, kómába került, majd 285 nappal később, 2015. július 17-én belehalt sérüléseibe. 25 éves volt.

Kiemelt kép: FLORENT GOODEN / DPPI MEDIA / DPPI VIA AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik