Foci

Életet mentett egy partjelző Angliában

Angliában az alacsonyabb osztályokban már a rájátszásoknál tartanak, szombaton a hetedik vonal egyik csoportjában, az Evo-stik North playoffjában azonban nem a góloké volt a főszerep. A Colwyn Bay és az FC Trafford összecsapásán a hazaiak játékosa, Danny Frost lenyelte a nyelvét.

A futballista egy fejelés során ütközött szerencsétlenül a levegőben a 65. percben, amelyben önmagában is megsérült, aztán a földre érkezés során akadt gond a nyelvével. Beszámolók szerint Frost egyetlen embernek köszönheti, hogy életben maradt: Zsarir Musztafának, az asszisztensnek.

Az esetet jól látta az oldalvonalról, így amikor a játékos a földön maradt, azonnal látta, hogy nagy a baj és habozás nélkül a pályára rohant, hogy elsősegélyt nyújtott az alélt labdarúgónak, miközben az orvosi csapat is Frost segítségére sietett.

Az orvosok nem akarták szakszerűtlenül megmozdítani a játékost, így hívtuk a mentősöket. Úgy volt, hogy helikopterrel jönnek, de az időjárási körülmények miatt nem tudtak elindulni, ezért több mint egy órával később érkeztek meg

– emlékszik vissza a partjelző.

Az orvosok szerint Zsarir közbenjárása nélkül akár végzetes lehetett volna az ütközés. Ezt azóta Danny Frost is megtudta, akinek az apja azonnal a világ tudtára adta, mennyire hálás az asszisztensnek.

Elmondhatatlanul hálás vagyok Zsarir Musztafának azért, amit a fiamért tett tegnap. Ön uram egy hős! Köszönöm továbbá Jake North-nak, a TFC orvosának, aki 50 percig térdelt az ázott fűben, hogy tartsa a fiam fejét, amíg a mentősök megérkeznek.

Frost azóta kórházban van, az állapota stabil. A mérkőzést egyébként nem folytatták az események következtében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik