Foci

16 éves csatárt igazolt a Chelsea

A BBC beszámolója szerint a Chelsea szerződtetett egy 16 éves játékost. A Crewe Alexandra csatára, George Nunn ráadásul még egyszer sem szerepelt a felnőtt csapatban, de olyan ütemben termeli a gólokat a korosztályos csapatokban, hogy a londoni élcsapat nem akart várni.

A negyedosztályban szereplő csapat támadója 20 gólt lőtt a kortársai között, ezért az U18-as csapathoz irányították, ahol március 16-án először került be a kezdőcsapatba és rögtön két gólt lőtt a Nottingham Forrestnek. Noha így is kikapott a Crewe, már letette a névjegyét az ifjúsági bajnokságokban a 16 éves csatár.

London-szerte verseny zajlott az aláírásáért, ebben az életkorban ugyanis bárkihez aláírhat még a csatár, ha ahhoz tartja kedve – ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy nem nem ajánlhat anyagi javakat a kérő, csak szerződést. A versenyt végül a Kékek nyerték, állítólag a Tottenham Hotspur is közel volt Nunn megszerzéséhez.

A Crewe Alexandra sem marad kompenzálás nélkül: a League Two 17. helyezettje 300 ezer fontot kap a játékos kinevezéséért.

Kiemelt fotó: Paul Ellis/ AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik