Ziccer

Mi vagyunk a válogatott futball Real Madridja?

Zaccagni a horvátok ellen a 98. percben szerzett egyenlítő góljával bebiztosította az olasz továbbjutást, emellett pedig jó eséllyel haza küldte Horvátországot, minket pedig a legjobb 16 kapujába lőtt. Ezzel párhuzamosan a spanyolok a B csapatukkal is simán verték Albániát, így kapott gól nélkül masíroztak be a nyolcaddöntőbe. A B csoport utolsó két meccsének kibeszélésében Brodarics Tamás, a Score Training System szakmai vezetője volt partnerünk.

A horvát-olasz meccs első félidejében déli szomszédunk mindössze 0,03-as xG-t tudott összehozni. A második játékrészben aztán Frattesi kezezését (gesztikulációját?) követően megítélt büntetőt Luka Modric még ugyan kihagyta (Donnarumma nagy bravúrral védett), de nem sokkal később a horvátok kapitánya megszerezte a vezetést csapatának. Az olasz válogatottba csereként beálló Zaccagni a végén egy gyönyörű tekeréssel egyenlített, ezzel megszerezve a címvédőnek a csoport második helyét.

Amellett, hogy a magyar válogatott továbbjutási esélyének növekedése miatt örültünk az eredménynek, megbeszéltük, hogy mi határozta meg a meccs képét, felemlegettünk hiányosságokat az olasz válogatottal kapcsolatban, felvetettük azt, hogy mennyire határozza meg egy válogatott játékát az, ha az adott országban hagyományosan a válogatott játékosait adó klubok válságban vannak, és az Eb-k történetének legidősebb gólszerzőjévé váló Modric mellett beszéltünk arról is, hogy mennyire forgatta ez a horvát generáció az utóbbi időben a mákdarálót.

A horvát-olasz döntetlen azt jelenti, hogy egyes modellek szerint a magyar válogatott továbbjutásának valószínűsége 86,5%-ra emelkedett. Ennek kapcsán beszéltünk arról, hogy mi kellett eddig és mi kell még ahhoz, hogy saját teljesítményünktől függetlenül a legjobb 16-ba tudjunk jutni, beszéltünk arról, hogy egy-két ember hozzáállása mekkora változást tud előidézni, és

felvetettük azt a kérdést is, hogy Szoboszlai Zsolt miért nem kap nagyobb szerepet a magyar akadémiai rendszerben.

A spanyol válogatott szövetségi kapitánya Luis de la Fuente tíz helyen változtatott a spanyol kezdőcsapaton az albánok ellen. A kapott gól nélkül továbbjutó spanyolok kapcsán megbeszéltük, hogy vajon voltak-e ennyire jó szélsőik valaha, mint most, változhatott-e De la Fuente megítélése az eredmények és a mutatott játék hatására a torna előtti vélekedésekhez képest, valamint azt is, hogy miért nem valószínű, hogy Dani Olmo maximálisan ki tudja majd hozni magából a benne rejlő potenciált.

Kapcsolódó
A magyar válogatott egyik nagy teljesítménye a mítoszrombolás – testben és fejben is bírja a hajrákat Marco Rossi csapata
Akármi legyen is a csoportharmadikként záró magyar válogatott sorsa a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságon, az biztos, hogy a skótok ellen Csoboth Kevin 100. percben szerzett góljával 1–0-ra megnyert csoportmérkőzés beleég a futballrajongók emlékezetébe – no meg azt is segíti, hogy végleg leszámoljunk egy mítosszal, amely szerint a kiélezett hajrák magyar szempontból rendre rosszul sülnek el.
Legfrissebb epizódok
Háromharmad
Della
Első kézből
Ziccer
Buksó
Filéző
Reklámszünet
Zöldövezet
Nincs rá szó
Szintén zenész
Europoli
Ötkarikás szemek
Rendszerváltás30
Kilépők
Szerintem
Bárkiből valaki
Sorozatlövő
Határsértők
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik