Sport

Pár méterrel a cél előtt esett rémesen nagyot az éremért csatázó gátfutó

Oguz Yeter / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Oguz Yeter / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Csütörtök és vasárnap között Isztambulban rendezték a fedettpályás atlétikai Európa-bajnokságot, amelynek a zárónapi programjában szerepelt a férfi gátfutók 60 méteres versenyszámának döntője is. A spanyol Enrique Llopis a harmadik legjobb idővel jutott be az éremfutamba, és nagyon úgy tűnt, hogy odaér majd a dobogóra, ám felbukott az utolsó gátban.

Llopis arccal zuhant a földre, majd mozdulatlanul feküdt.

Azonnal érkezett az orvosi segítség, majd egy takaróval fedték el a sportolót ápolás közben. A közönség is elcsendesedett, percekbe telt, mire hordágyra tették és kivitték, ekkor az egyik orvos felmutatta a hüvelykujját jelezve, hogy minden rendben. Később a spanyol szövetség Twitter-oldalára feltöltött videón maga a 22 éves sportoló is biztosított mindenkit, hogy már jobban van és megköszönte a támogatást.

A számot a svájci Jason Joseph nyerte meg 7.41-es idővel, mögötte a lengyel Jakub Szymanski végzett a második, a francia Just Kwaou-Mathey pedig a harmadik helyen. A 60 gát magyarjai közül Szeles Bálint az elődöntőben, Eszes Dániel a selejtezők során esett ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik