Sport

Eszméletlen, amit a csípőprotézissel játszó Murray művel

Mohammed Dabbous / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Mohammed Dabbous / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Ha van teniszező, aki nem ismer lehetetlent, és soha sem adja fel, az az olimpiai bajnok Andy Murray.

Már az is kisebb csoda, hogy egyáltalán még látjuk őt a pályán, hiszen csípőprotézissel játszik, és néhány éve az orvosok azt tanácsolták neki, hogy a saját érdekében álljon le a profi sporttal.

Murray azonban máshogy gondolta, és most éppen a dohai tornán produkált egy káprázatos feltámadást. A Qatar Open elődöntőjében a 35 éves Murray 6:0-ra nyerte az első szettet a nála 14 évvel fiatalabb cseh Jiri Lehecka ellen, aki egy 6:3-as játszmával egyenlített. A harmadik játszmában Murray összesen öt mérkőzéslabdát hárított (hármat ezek közül Lehecka szervagémjében), majd rövidítésre mentette a meccset, amit 8-6-ra nyert, így ott van a fináléban.

„Fogalmam sincs, hogy csináltam, ez volt karrierem egyik legcsodálatosabb fordítása. Most kiélvezem a győzelmet, aztán remélem, a szombati döntőben jó teljesítményre leszek képes” – nyilatkozta Murray, aki 2019 októberében nyert utoljára tornát.

A dohai versenyen már az első meccsén, az olasz Lorenzo Sonego ellen is mérkőzéslabdákról győzött, és úgy menetelt a fináléig, hogy mind a négy találkozója háromszettes volt.

Murray ellenfele a döntőben az orosz Danyiil Medvegyev lesz, aki két szoros szettben búcsúztatta a másodikként rangsorolt kanadai Felix Auger-Aliassime-ot. Medvegyev nagy formában van, vasárnap az övé lett a trófea Rotterdamban, és a mostani döntőre nyolcas győzelmi sorozattal érkezik.

eredmények, elődöntő:

Medvegyev (orosz, 3.) – Auger-Aliassime (kanadai, 2.) 6:4, 7:6 (9-7)
Murray (brit) – Lehecka (cseh) 6:0, 3:6, 7:6 (8-6)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik