Sport

Gyászol a ketrecharc világa, 34 évesen meghalt Elias Theodorou

Vaughn Ridley / Getty Images via AFP
Vaughn Ridley / Getty Images via AFP

Meghalt a kanadai ketrecharcos, Elias Theodorou. Májrákkal küzdött, 34 éves volt. A hírek szerint csak egy nagyon szűk kör tudott a betegségéről, így rengeteg sportbarátot és riválist taglózott le a halálhíre. Főleg, hogy tavaly decemberben még mérkőzése volt.

Theodorou-nak 22 ketrecharcos mérkőzése volt, 19 győzelme (közte nyolc KO) mellett mindössze háromszor kapott ki. Eljutott a legnagyobb sorozatba, a UFC-be is, ahol 8-3-as győzelem-vereség mérleggel zárt. 2019 májusában egyhangú pontozással maradt alul Derek Brunsonnal szemben, amely után a UFC elengedte őt. A szervezetet vezető Dana White azzal indokolta a döntést, hogy nem látták benne azt, hogy súlycsoportja legjobb öt bunyósa közé oda tudna érni.

Utána még más szervezeteknél három mérkőzése volt, mindhármat megnyerte, illetve ringfiúként (ő tartotta fel a menetek számát jelző táblát) besegített az Invicta sorozatban, ahol csak női versenyzők indulnak. Ő volt az első sportoló, aki az Egyesült Államokban engedélyt kapott orvosi kannabisz használatára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik