Sport

Vérfürdővel és zseniális fordítással sokkolt a UFC

A koronavírus-járvány miatt több UFC-gálát is el kellett halasztani, azonban a bunyó májusban visszatért.

Úgy tűnik, a bunyót a koronavírus sem tudja leállítani
Dana White nagyon akarja, hogy a ketrecharc visszatérjen, rögtön három gáláról beszélt.

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban összecsaptak a legjobb MMA-sok Jacksonville-ben egy Fight Night keretein belül. Az esemény főmeccsén Alistair Overeem, egy élő legenda szolgáltatta talán a legnagyobb bravúrt. A 40 éves ketrecharcos kapott rögtön az első menetben egy brutális rúgást a fejére Walt Harristől, ráadásul ezek után olyan mennyiségű ütés is rázúdult, hogy az is csoda, nem adta föl ott helyben a meccset.

Legendák viszont abból lesznek, akik sosem adják föl és Overeem mindenen túltett. Miután alaposan megpuhította Harris, Overeem belátta, hogy máshogyan kell megnyernie a meccset, földre vitte ellenfelét és olyan mennyiségű ütést vitt be, amennyi csak belefért a menet végéig. A második menetben ugyanitt folytatta a húszéves kora óta bunyózó legenda és végül úgy szétcsépelte Harrist, hogy a bírók leléptették ellenfelét.

Overeem ezután azonnal szólt pár jó szót ellenfeléhez és az eredményhirdetés után összeölelkeztek.

Kevésbé volt baráti a hangulat korábban a Nate LandwehrDarren Elkins összecsapáson, ahol utóbbi egészen rémisztő mennyiségű vért veszített. Elkins szokásához híven rávetette magát ellenfelére az első menetben, de a két harcos feje csúnyán összekoccant és emiatt felszakadt a jobb szeme fölött a szemöldöke.

A második menettől gyakorlatilag fél szemmel kellett bunyóznia, de a meccs végéig kibírta Elkins. Más kérdés, hogy a bírók egyhangúlag Landwehr-t hozták ki győztesnek (29-28, 30-27, 30-27).

Kiemelt kép: Douglas P. DeFelice / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik