Sport

Senki sem tudja, miért adta fel a bringás a Tour de France-t

Gyakorlatilag mindenki, akit kicsit is érdekel a Tour de France értetlenül áll a csütörtöki szakasz történése előtt. Mintegy 80 kilométerrel a cél előtt ugyanis ismeretlen okok miatt feladta a viadalt az ausztrál Rohan Dennis.

A szám világbajnoki címvédőjeként a pénteki időfutam egyik legnagyobb esélyesének számított, ennek ellenére simán visszalépett a Tourtól minden előzmény nélkül. Ilyen esetekben általában a kerékpáros csapata szokott magyarázatot adni a történtekre, ám a Bahrain-Merida csak annyit közölt, hogy nem kommentálja az eseményeket.

Annyit érdemes megjegyezni, hogy a Bahrain-Meridánál egy ételmérgezés felütötte a fejét, amely például Vincenzo Nibalit is hátráltatta, de Dennis úgy tűnt, hogy megúszta a problémát.

A szakaszt egyébként a tavalyi Vuelta győztese, a brit Simon Yates nyerte, miután a májusi Girón két szakaszt nyerő spanyol Pello Bilbaót és az osztrák Gregor Mühlbergert is megelőzte. Yates pályafutása során először örülhetett etapgyőzelemnek a francia körversenyen, s immár mindhárom nagy háromhetes viadalon nyert szakaszt.

Végeredmény – Tour de France, 12. szakasz, Toulouse – Bagneres-de-Bigorre, 209,5 km

1. Simon Yates (brit, Mitchelton-Scott) 4:57:53 óra
2. Pello Bilbao (spanyol, Asztana) azonos idővel
3. Gregor Mühlberger (osztrák, Bora-Hangsrohe) a. i.

Az összetett élcsoportja:
1. Julian Alaphilippe (francia, Deceuninck – Quick-Step) 52:26:09 óra
2. Geraint Thomas (brit, Ineos) 1:12 p hátrány
3. Egan Bernal (kolumbiai, Ineos) 1:16 p h.

Kiemelt kép: Martínez de la Puente/NurPhoto via Getty Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik