Sport

Novak Djokovics lemosta a pályáról francia ellenfelét

Az Australian Open férfi egyesének pénteki elődöntője után kiderült, hogy létrejön az álomdöntő. Csütörtökön Rafael Nadal söpörte le a pályáról a Federert verő Cicipaszt, a másik elődöntőben pedig az első helyen kiemelt  szerb teniszező tette ugyanezt a francia Pouille-t.

A 24 éves, 28. helyen kiemelt játékos – akinek edzője a volt női világelső Amélie Mauresmo – pályafutása során először szerepelhetett GS-elődöntőben (Djokovicnak ez már a 34. ilyen meccse volt) azok után, hogy Melbourne-ben korábban még mérkőzést sem nyert. Úgy látszik megelégedett ennyivel, mert alig tanúsított ellenállást, 6:0, 6:2, 6:2-re kapott ki három nyert játszmás meccshez képest pillanatok alatt.

Australian Open: Babos Tímeáéknak nem sikerült a címvédés
A magyar teniszező a francia Kristina Mlaadenoviccsal az oldalán címvédésre készült az év első Grand Slam versenyén, de ezúttal a Stosur-Zhang (ausztrál, kínai) kettős jobbnak bizonyult..

Djokovicsnak ez a hetedik döntője Melbourne-ben, eddig amikor bejutott, mindig nyert. A vasárnapi így a 14-szeres Grand Slam-győztes Djokovic és a 17-szeres GS-bajnok Rafael Nadal játssza a finálét.

Ausztráliában viszont magyar szempontból van ok az örömre, mert ami nem sikerült Babos Tímeának és Kristina Mladenovicnak, az sikerült Nagy Adriennek és japán játékostársának, Nacumi Kavagucsinak a juniorok közt.

Óriási magyar siker az Australian Openen
Ami nem sikerült Babos Tímeának és Kristina Mladenovicnak, az sikerült Nagy Adriennek és japán játékostársának, Nacumi Kavagucsinak.

Australian Open, férfi egyes, elődöntő, eredmény:

Djokovics (szerb, 1.)–Pouille (francia, 28.) 6:0, 6:2, 6:2
Csütörtökön:
Nadal (spanyol, 2.)–Cicipasz (görög, 14.) 6:2, 6:4, 6:0

A döntő: vasárnap, 9.30: Djokovics (szerb, 1.)–Nadal (spanyol, 2.)
A női döntő: szombat, 9.30:  Oszaka Naomi (japán, 4. ) Petra Kvitova (cseh, 8.)

korábban:
női páros, döntő:
Samantha Stosur, Csang Suaj (ausztrál, kínai)-Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.) 6:3, 6:4
junior lány, páros, döntő:
Nagy Adrienn, Nacumi Kavagucsi (magyar, japán, 3.)- Chloe Beck, Emma Navarro (amerikai, 8.) 6:4, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik