Poszt ITT

Gyarmati Andrea: Nagykövetnek lenni jó

Szerzőnk büszke, örül. Még egyszer a vizes vébéről. Pozitív vélemény.

Egyszer a jó dolgok is véget érnek. Régóta tudom, hogy így van ez, mégis mindig rendre megvisel kicsit az ilyen.

Vizes vébé 2017, Budapest. Nézzük sorban, miképpen is éltem meg.

A felkérés valamikor május tájékán jön, hogy elvállalnám-e a nagyköveti funkciót. Boldogan mondok igent, és persze izgat a feladat.

Körvonalazódik minden, elindulunk. Egy hónappal a megnyitó előtt éremátadás. Az 50 forintos pénzérme hátoldalán a vébé logója. Nagyjából együtt a csapat, és érezhető az akarat, jól szeretnénk csinálni. Mindannyian: a vízben, a parton közreműködők, együtt a háttérben dolgozókkal, tesszük a dolgunkat.

Fotó: Facebook/Gyarmati Andrea

Nyilván vannak gondok, de a kezdésre minden összeáll, és mindvégig így is marad.

A mi vébénk, a mi versenyzőink, a mi közönségünk. A lelátókon, a szurkolói zónában és a tévékészülékek előtt. Van mire büszkének lenni, van minek örülni.

Találkozom régiekkel, akiket velem együtt az a megtiszteltetés ér, hogy köszönthetik a dobogón a legjobbakat. Találkozások az uszodában és szerte a városban, mindenki a vizes világbajnokságról beszél.

Jönnek a facebookos posztokra a kommentek, a like-ok. Azt érzem, és ez régről ismert jó érzés, hogy mindenki drukkol, boldog, izgul a magyarokért. Van nem kevés jó úszónk. Vannak jó vízilabdacsapataink.

Már az is nagy dolog, ha valaki egy rangos eseményre kvalifikálja magát. Ha döntőbe jut, még nagyobb siker, s ha dobogós, az maga a teljes dicsőség.

Szoros a mezőny, olykor alig egy másodpercnyi a differencia az első és a nyolcadik között. Belém bújik a kisördög: ha a cápa kerget, bizony nem nagy különbség az a néhány tizedmásodperc, de világversenyen sok múlik egyetlen villanáson is.

Teljes sikerrel rendeztük meg ezt a vizes vébét. Az ország, a szervezés, az uszoda, és persze elsősorban a versenyzők kitűnőre vizsgáztak. Nem kevésbé a közönség, melynek tagjai, bízom benne, felejthetetlen élménnyel gazdagodtak.

Köszönet mindenért azoknak is, akik most nem állhattak a dobogóra.

A sport már csak ilyen, a fent és lent éppúgy része az egésznek, mint az életben. Az is szép benne, hogy mindig van tovább. Ha ma nem sikerült úgy, ahogy álmodtad, beleteszel még többet, javítasz a technikán, többet, mást edzel, és legközelebb összejöhet. Van, volt ilyen nem is egyszer, mióta  úszás, sport van a világon.

Köszönet mindenért azoknak, akik bearanyozták (ezüstözték) az elmúlt napokat.

Gyarmati Andrea vagyok. Valaha úsztam, aztán gyermekorvos lettem, és most nagykövet voltam imádott sportágam hazai világbajnokságán.

Fotó: Facebook/Gyarmati Andrea

Jön még két hét nekem és az úszósportnak is: a Masters versenyek, ahol többek között összeállt a Kásásék-féle nagy csapat Millenáris néven. Valaha volt nagyok mérik össze az erejüket. Ez is jó dolog. Már lehet regisztrálni az eventim.hu-n, és ingyenes a belépés. Gyertek minél többen, ha megoldható, gyerekekkel együtt. Bízom benne, hogy a jövő bajnokai ott voltak, ott lesznek  a nézőtéren. Néha annyi is elég, hogy gyerekként látsz egy versenyt, és úgy döntesz: ezt szeretném elérni, megélni.

Gyarmati Andrea vagyok. Ahol ma tartok, annak alapjait a sporttól kaptam.

Szeretném, ha sokaknak jutna mindaz osztályrészül, amit én kaptam az élettől. Mert úszónak lenni, sikeresnek lenni, nagykövetnek lenni és szeretve lenni jó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik