Kultúra

Stephen Kinget is lehangolta, hogy kettészedték a Stranger Things utolsó évadát

Kenzo Tribouillard / AFP
Kenzo Tribouillard / AFP
Amúgy bírja a Netflix sorozatát.

A felfokozott várakozást tekintve nem olyan meglepő, hogy a Stranger Things negyedik évada egyből nézettségi rekordokat döntött: a premier utáni első három napban 287 millió órányi nézettséget produkált, amivel letaszította a trónról a Bridgerton második évadát. A nézők között volt a műfaj egyik legendája, Stephen King is, aki egyből véleményt is mondott a sorozatról.

A Stranger Things negyedik évada elég menő, legalább olyan jó, vagy jobb mint az előző három. Még egy Carrie-utalás is elfért benne

– veregette meg virtuálisan az alkotók vállát, és tényleg: akárcsak King Carrie című horrorklasszikusában, itt is leöntenek és kinevetnek egy kamaszlányt, aki aztán súlyos bosszút áll ezért.

https://twitter.com/strangerwriters/status/1532057313816694785?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1532057313816694785%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Flithub.com%2Fstephen-king-has-some-thoughts-for-the-writers-of-stranger-things%2F

Azt a sokak által sérelmezett megoldást viszont King is elég bénának tartja, hogy kettészedték az évadot, és az utolsó két részt csak júliusban láthatja majd a közönség. A Stranger Things írói egyből válaszoltak is Kingnek, bocsánatot kérve „Stevie nagybácsitól”.

A 8. és 9. epizód még nincs kész, de olyan gyorsan dolgozunk, ahogy tudunk. Örülünk, hogy tetszik a sorozat, és hogy kiszúrtad a szuperfinom Carrie-utalásunkat!

A sötétebbé, nagyobbá és felnőttebbé vált negyedik évadról itt olvashatják kritikánkat:

Kapcsolódó
Toto, azt hiszem, már nem Hawkinsban vagyunk – a Stranger Things felnőtt és megkomolyodott
Hogy ez a komolyság és ambíció mennyire használt a sorozatnak, az már más kérdés. Bár vannak bajaink, mégis szerettük a Stranger Things negyedik évadját is. Kritika.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik