Kultúra

Taylor Swift megdöntötte Michael Jackson díjrekordját

Taylor Swift az Amerikai Zenei Díjak (AMA) gálaestjén a 25. trófeáját is begyűjtötte, ezzel megelőzve a tíz éve meghalt, és idén újra pedofíliával vádolt Michael Jacksont, aki 24 díjjal az eddigi csúcstartó volt.

Az Amerikai Zenei Díjakról a rajongók szavazatai döntenek. A Los Angeles-i Microsoft Színházban megrendezett háromórás gálán Taylor Swift az év előadója és az évtized előadója kategóriát is megnyerte, emellett ő lett a szavazók kedvenc pop/rock női előadója, kedvenc felnőtt kortárs előadója, és Love című albumát választották a rajongók a kedvenc pop/rock lemezüknek – írja az MTI.

A 29 éve s Swift az év előadója mezőnyben olyan kollégáit szorította maga mögé, mint Ariana Grande, Drake, Halsey és Post Malone. Az énekesnő az estén Love című díjnyertes albumának számait énekelte nagy sikerrel.

  • Az év új előadója díjat Billie Eilish vehette át. A 17 éves énekesnő, aki a színpadra lépve All the Good Girls Go to Hell című számát adta elő, a rajongóktól a kedvenc alternatív előadó díjat is megkapta.
  • Shawn Mendes és Camilla Cabello együtt adta elő a Senorita című dalt, amellyel az együttműködés révén mindketten díjazottak lettek.
  • A kedvenc pop/rock férfi előadó díját Khalid kapta, a rajongók kedvenc pop/rock száma Halsey dala, a Without Me lett, a pop/rock-együttesek közül pedig a BTS vitte el a díjat.
  • A rap/hiphop mezőnyben Cardi B nyert, a stílus lemezei közül pedig Post Malone a Hollywood’s Bleeding című albumával lett díjazott.
  • A country mezőnyben a rajongók Carrie Underwoodot választották kedvenc énekesnőjüknek, Kane Brownt pedig kedvenc énekesüknek.

Az ABC tévécsatornán élőben sugárzott díjátadó gálát az Ciara R&B-énekes vezette. A műsor Selena Gomez fellépésével kezdődött, aki vesetranszplantációja után először szerepelt élő tévés adásban.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik