Kultúra

Taylor Swift után Rihanna is politizál

Miután Taylor Swift politikai coming outtal rukkolt elő hétfőn, és szólította fel az embereket a demokrata jelöltek választására, Rihanna is követte a példáját, a BBC híre szerint.

„Eddig következetesen tartózkodtam a politikai véleményformálástól, de az elmúlt két évben olyan dolgok történtek az életemben és a világban, amik hatására már nagyon másképp érzek ezzel kapcsolatban. Hiszek az LMBTQ-jogokban, és abban, hogy minden diszkrimináció ROSSZ, ami a szexuális orientáción alapul. Hiszem, hogy ijesztő és visszataszító a szisztematikus rasszizmus, ami még mindig uralkodik ebben az országban. Képtelen lennék olyasvalakire szavazni, aki nem harcol MINDEN amerikai jogaiért, függetlenül azok bőrszínétől, nemi hovatartozásáról, és attól, hogy kit szeretnek” – írta Instagramján Swift.

Rihanna egy nappal ezelőtt posztolta a következőt:

https://www.instagram.com/p/BotWp5UF09w/?utm_source=ig_embed

Ezért lepődött meg mindenki azon, hogy Taylor Swift kit támogat a választásokon
Eddigi hallgatásából sokan másra következtettek, posztjára most Donald Trump is reagált.

„Jó reggelt, Amerika! Ki van ébren ezen a reggelen? És ki az, aki felébredt? Mert a mai rendkívül fontos napja Amerika jövőjének!!! Ma van az utolsó napja 14 államban annak, hogy regisztráljatok a választásokra” – buzdította az embereket Instagramján az énekesnő a szavazásra. Ha Rihanna rajongói is annyian vannak, mint Swifté, akkor nyert ügye van, mivel mióta Swift arra szólított fel mindenkit, hogy a Tennessee államban induló demokrata jelöltre szavazzanak, azóta rekordszámban regisztrálnak az ott élők a szavazásra.

A november 6-án tartott időközi választásoknak hatalmas tétje van az Egyesült Államokban, sokan úgy kezelik, hogy ez lesz Donald Trump politikájának első igazi megmérettetése a két évvel ezelőtti elnökválasztás óta.

Kiemelt kép: Angela Weiss / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik