Kultúra
CABLE SHOW

Hoppon maradhat a Disney: brutális összeget fizetne a Comcast a Foxért

Keresztesi Ferenc
Keresztesi Ferenc

újságíró. 2018. 05. 08. 13:10

Ajánlatot tenne a médiavállalatért a telekommunikációs óriás, amely ezzel kiütheti a nyeregből Miki egéréket.
Korábban a témában:

Novemberben robbant a hírbomba, miszerint a Marvel stúdió 2010-es és a Lucasfilm 2014-es megkaparintása után ismét az évezred egyik legnagyobb mozis üzletére készül a Walt Disney, amely felvásárolná az ausztrál médiavállalkozó Rupert Murdock tulajdonában lévő 21st Century Foxot.

A Disney decemberben meg is kezdte a tárgyalásokat a Foxszal, amelyért 52,4 milliárd dollárt ajánlottak. Megállapodás ugyan már 2017 végén született, azonban még nem zárult le az ügylet, amelyet most tovább bonyolít az az új fejlemény, hogy a Reuters (via MTI) értesülése szerint

a Comcast nevű amerikai telekommunikációs konglomerátum 60 milliárd dollárt tett félre arra, hogy a Disney elől megszerezze a 21st Century Fox jelentős részéért.

A Reuters úgy tudja, hogy a Comcast még nem hozta meg a végleges döntést, és ez egy másik ügylet kimenetelétől függ. Az AT&T telekommunikációs cég ugyanis szemet vetett a Time Warner vállalatra.

Az amerikai igazságügyi minisztérium úgy véli, hogy a két cég egyesülése a konkurencia csökkenéséhez, a fogyasztók pótlólagos kiadásaihoz vezetne. Az amerikai lap szerint, ha mégis létrejönne az ügylet, akkor a Comcast azonnal megkeresné a 21st Century Foxot a mintegy 60 milliárd dolláros ajánlattal.

A Walt Disney a 21st Century Fox film televíziós és nemzetközi üzleti vállalkozását, továbbá a 20th Century Fox film és kábelhálózatát venné meg. Az ügylet után öt nagy hollywoodi filmes vállalat maradna: a Disney, a Warner Bros., a Universal Studios, a Sony Pictures Entertainment és a Paramount Pictures.

A 21st Century Foxból az eladó kivenné a Fox Broadcasting televíziós hálózatot, amelynek egyebek között a Fox News Channel és a Fox Business Network is a tagja. Murdock a 21st Century Fox megmaradt részeit egyesítené a News Corp. vállalatával, amely egyebek között a Comcast-ajánlatról szintén cikket közlő The Wall Street Journal című lapot is kiadja.

Így változtathatja meg Hollywoodot az év üzlete
A Disney - 21st Century Fox üzletről ugyan mindenki megírta, hogy történelmi léptékű ügyletről van szó, de mit is jelent ez majd a gyakorlatban?
Kiemelt kép: Bloomberg via Getty Images/Andrew Harrer
vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kommentek

This picture taken on February 16, 2017 shows a man pushing his tricycle filled with stuff as he walks with his dogs on a street in the Heiqiaocun migrant village in Beijing. - China's capital relies on migrant labour to keep its economy humming and people from across the country are drawn to the city by the promise of a better life. But high real estate prices and China's restrictive residence registration system, known as hukou, have driven many into shanty towns on Beijing's periphery. (Photo by Nicolas ASFOURI / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.