A következő élő közvetítés része Kézigránát miatt robbant fel Prigozsin gépe – állítja Putyin

Putyin: Nem mi kezdtük az ukrajnai háborút

Az Egyesült Államok arra törekszik, hogy a világra kényszerítse omladozó hegemóniáját, az ukrajnai háború pedig megmutatta, hogy a Nyugat mennyire elvesztette a kapcsolatot a valósággal – jelentette ki Vlagyimir Putyin csütörtökön a Valdai Vita Klub ülésén a fekete-tengeri üdülőhelyen, Szocsiban.

Nem mi kezdtük az úgynevezett ukrajnai háborút. Éppen ellenkezőleg: megpróbáljuk befejezni

mondta az orosz elnök. Szerinte a Nyugat okozta a háborút, mert az Egyesült Államok „hegemón” és magát az igazság egyetlen döntőbírájának tartja a bolygón.

Putyin úgy véli, hogy a nyugati vezetők elvesztették a realitásérzéküket Washington „gyarmati gondolkodásmódja” miatt és az orosz államfő azt is megkérdőjelezte, hogy az Egyesült Államoknak milyen joga van kioktatni bármely más országot.

A Guardian cikke emlékeztet, hogy Oroszország 2022 februárjában végrehajtott teljes körű ukrajnai inváziója olyan háborút indított el, amely Kelet- és Dél-Ukrajna nagy részét elpusztította, több százezer embert ölt vagy sebesített meg, és hat évtized óta a legnagyobb törést idézte elő Oroszország és a Nyugat kapcsolataiban.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik