A következő élő közvetítés része Szijjártó: Európa háborús pszichózisban van

Szijjártó: Európa és a transzatlanti térség háborús pszichózisban van

incenzo Circosta/Anadolu Agency via Getty Images
incenzo Circosta/Anadolu Agency via Getty Images

Emberéleteket nem fegyverszállításokkal, nem szankciókkal, hanem békével lehet menteni – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlés hétfői ülésén, napirend előtti felszólalásában. A tárcavezető szerint mi itt a szomszédból világosan látjuk, hogy ez a háború csak szenvedést hoz, ennek a háborúnak nem lehetnek győztesei, csak vesztesei vannak. Minél tovább tart ez a háború, annál több ember fog meghalni, annál nagyobb pusztítást fog okozni – fogalmazott. Azt mondta: a globális többség a béke pártján áll, és Magyarország ennek a globális békepárti többségnek a része.

Szijjártó Péter arra kérte a képviselőket, hogy váljanak a globális békepárti többség részévé és fogadják el azt a békepárti határozatot, amelyet a kormánypárti frakciók nyújtottak be az Országgyűlésnek. A Világgazdaság összefoglalója szerint a külügyminiszter arról is beszélt, hogy:

A huszonötödik órában vagyunk ahhoz, hogy megakadályozzuk, hogy a háború világháborúvá váljon.

A parlamentben azt is mondta, hogy Európa és a transzatlanti térség háborús pszichózisban van, megfogalmazása szerint azon megy az országok között a verseny, hogy ki ad több fegyvert Ukrajnának.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik