Nagyvilág koronavírus

Tömegjelenetek alakultak ki a londoni utcákon és a metrókban a kocsmák este 10-es bezárása után

A fertőzésszám emelkedése miatt a magyarországi rendelkezéshez hasonlóan a brit kormány is korlátozza a vendéglátóhelyek nyitvatartását, ám ott már 22 órakor le kell húzni a rolót.

Múlt héten, a rendelkezés életbe lépése előtti utolsó hétvégén számos szórakozóhelyen átlag feletti volt a forgalom és a mulatság hőfoka, a beszámolók alapján sokan gondolták úgy, hogy a korlátozás előtt utoljára még jól kibulizza magát.

Járványügyi szempontból azonban nem alakult sokkal jobban a törvény hatályba lépése utáni  első péntek este sem, sőt a jelek szerint egyelőre inkább fordítva sült el a dolog. A korai záróra után ugyanis London belvárosában tömegek tódultak egy időben az utcára, és sokan ott folytatták a bulizást, a BBC riportere szerint az Oxford Circuson valóságos rögtönzött utcabál alakult ki. De a hazaindulók sem gátolták éppen a vírus terjedését, mivel a metrókban is nagy volt a zsúfoltság, többek szerint jóval nagyobb, mint a korlátozás előtt, emiatt aztán sokan kritizálják a kormány intézkedését.

A legelégedetlenebbek (kiknek kemény magját a vírustagadók, a vakcinaellenesek és az 5G összeesküvés-elméletek hívői adják) szombaton újabb tüntetést rendeznek a Trafalgar téren, egy héttel azután, hogy egy korlátozások elleni demonstráción tucatnyi rendőr megsérült, és 32 embert letartóztattak. A londoni rendőrség nyomatékosan felhívta a tüntetők figyelmét a járványügyi előírások betartására, és figyelmeztetett, hogy nem fogja tolerálni az erőszakos viselkedést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik