Közélet

Közösség elleni uszítás miatt feljelentést tesz a PM

A Párbeszéd Magyarországért szóvivője ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, mert a párt szerint a kényszerbetelepítés elleni népszavazással kapcsolatos kormányzati plakátkampány kimeríti a közösség elleni uszítás fogalmát.

Tordai Bence csütörtökön azt mondta, hogy másfél éve “kormányzati gyűlöletkampány” folyik a menekültek ellen, amelynek az a célja, hogy elterelje a figyelmet a kormányzati korrupciós botrányokról, valamint az egészségügy és az oktatás helyzetéről.

A PM jogászai úgy látják, hogy a mostani kormányzati plakátkampány pedig már Btk.-ba ütköző bűncselekményt valósít meg: összeköti a menedékkérőket a terrorizmussal, a nemi erőszakkal és más bűncselekményekkel, és azt a félelmet akarja elültetni a lakosságban, hogy a menekültek millió számra özönölhetik el Európát, közülük pedig számosan érkezhetnek kényszerbetelepítéssel Magyarországra.

Hozzátette: azért teszi ismeretlen tettes ellen a feljelentést, mert nem lehet tudni, hogy ebben a kampányban mekkora a felelőssége Orbán Viktornak, Rogán Antalnak, Habony Árpádnak vagy “a gyűlöletkampányok szakértőjének”, Arthur Finkelsteinnek.

Tordai Bence kijelentette, hogy a félelem és az uszítás könnyen erőszakba csaphat át, ha pedig bármelyik menekült gyűlöletbűncselekmény áldozata lesz, azért egyértelműen a kormányt terheli majd a felelősség.

Közölte: az október 2-i népszavazás napjára a PM “Az erőszakmentes Magyarországért” címmel demonstrációt szervez a fővárosi Kossuth térre. Hozzátette, hogy október 2. egyébként Mahatma Gandhi születésnapja és az erőszakmentesség világnapja.

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik