Élet-Stílus

Egyetlen Twitter-bejegyzéssel mentette meg apja cégét egy fiatal nő

ljubaphoto / Getty Images
ljubaphoto / Getty Images
A skót Jim Walsh már 35 éve működtette autószerelő műhelyét East Kilbride-ban. Bár az üzletnek jó híre volt, a koronavírusjárvány kis híján padlóra küldte. Aztán jött a Jim lánya, Harley és egy pillanat alatt visszarángatta a csőd széléről a vállalkozást.

Jim Walsh műhelye kis híján a koronavírus-járvány áldozatává vált. Bár az autószerelő műhely, mint nélkülözhetetlen szolgáltatás a lezárások ideje alatt mindvégig nyitva maradhatott, a kijárási korlátozások miatt elmaradoztak az ügyfelek. Míg korábban naponta átlagosan öten tértek be a műhelybe, a járvány kitörése hetente is alig akadt ennyi megrendelő – írja a BBC.

Jim Walsh cége majd egy éven át küzdött a fennmaradásért, január végére azonban a csőd szélére került. Ekkor lépet közbe a férfi lánya, Harley.

A fiatal nő február 4-én osztott meg a Twitteren egy fotót, melyen az apja látható az unokáival. A kép mellé írta, hogy a férfi egy több mint 35 éves tapasztalattal rendelkező autószerelő, aki a járvány miatt komoly bajba került, pedig nála jobb áron, garantáltan senki sem dolgozik.


A bejegyzést kevesebb mint egy óra alatt ezren osztották meg, a következő héten pedig még 19 ezren. A műhelyben azóta egymásnak adják a kilincset a megrendelők, Jim hetekre előre be van táblázva. Az új ügyfelek többségükben ráadásul fiatalok, vagyis remélhetőleg sokáig visszajárnak majd még a műhelybe.

Harley egy rádióinterjúban elmondta, a szülei alig akarták megengedni neki, hogy kirakja a posztot, mert úgy érezték, mintha idegenektől kérnének segítséget, ezért szégyellték. A lányuk végül meggyőzte őket, hogy fogják fel a posztot inkább egyszerű hirdetésnek, hiszen nem ingyen pénzt, hanem munkát szeretnének.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik