Élet-Stílus

Nem bánta meg az amerikai lány, hogy kiadta a Capitoliumnál randalírozó anyját

Egy videóban látta, hogy az anyját arcon ütik, de ez sem hatotta meg.

Egy kissé rosszul érzi magát, ugyanakkor tudja, hogy helyesen cselekedett, ezért nem bánta meg, hogy felfedte az anyja kilétét a nyilvánoság előtt a massachusettsi Helena Duke. A Ladbible írta meg, hogy a tinédzser egy videóból értesült arról, hogy az anyja is ott volt két hete a Capitoliumnál, amikor Donald Trump hívei megpróbálták elfoglalni az épületet.

Az események utáni napon az unokatestvére küldte át neki a videót, amin az anyja egy nővel keveredik szóváltásba, aki végül arcon is ütötte őt. Ez nem igazán hatotta meg a lányát, akinek sikerült egy ennél is fájdalmasabb találatot bevinnie.

A Twitteren szintén megjelent a videó, ezt osztotta meg azzal a szöveggel,

Szia anya, emlékszel, mikor azt mondtad, nem kellene kimennem a BLM tüntetésekre, mert eldurvulhatnak… ez te vagy?

 Mondani sem kell, a posztot azonnal felkapták a közösségi oldalon, ahova Helena közös képeket is feltöltött azoknak, akik nem hitték el, hogy tényleg az anyja van a képen – ami egyébként elsőre neki is teljesen szürreális volt.

Később az TMZ-nek azt nyilatkozta, az anyja egész életében demokrata párti volt, Trump elnökségének első évében azonban történt valami. Mint mondja, az anyja egyre gyakrabban állt elő összeesküvés-elméletekkel, és szépen lassan az elnök elkötelezett támogatója lett. Ennek köszönhetően a kapcsolatuk is megromlott (azt is tervezte, hogy elköltözik otthonról), sokat veszekedtek közéleti kérdéseken, például a BLM kapcsán is, ami Helena anyja szerint nem több egy erőszakos szervezkedésnél.

A reakciók két héttel az említett Twitter-poszt után is özönlenek hozzá. Ezek pár Trump-párti fenyegetést leszámítva egyöntetűen pozitívak, elmondása szerint sok olyan reakciót kap, amiben azt írják neki, inspiráló volt amit tett, és ha tényleg úgy döntene, hogy elmegy otthonról, az ő családjuknál szívesen látják.

Az elharapózó családi konfliktusok miatt veszélybe került egyetemi tanulmányainak finanszírozása, így most a GoFundMe-n kezdett tandíjra gyűjteni. Mostanra már a kívánt összeg több mint harmada, 69 ezer dollár össze is jött neki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik