Élet-Stílus

Videón egy ausztrál család drámai menekülése az otthonukat körülvevő bozóttűzből

Túlélték, de mindenük odaveszett.

Ha fontolgatja, hogy az ingatlanában marad, hogy védje tulajdonát a bozóttüzektől, kérem, nézze meg ezt a felvételt

– így kezdődik Sabrina Davis Facebook-posztja, akinek a férje, Ben, annak testvére és apja megpróbálták a lehetetlent, de aztán menekülniük kellett.

Ez itt a házunk, az otthonunk, lángokban. A férjem, Ben Davis, a sógórom, Brenton Davis és az apósom, Peter Davis szerencsére élve kimenekültek.

A család otthona a Kenguru-szigeten található, az ausztráliai Galápagos-szigetekként is emlegetett országrésznek már több mint a fele a tűz martalékává vált, a korábban itt élő 50 ezer koala fele pusztulhatott el. Sabrina Davis azt írja, a ház tulajdonosa a testvérével és az apjával ott maradt házban, hogy megmentsék az otthonukat és a farmjukat a bozóttüzektől.

Sajnos nem jártunk sikerrel, és mindenünk odaveszett: a ház, a farm, több mint 400 birka, több mint 400 méhkas és a sógorom pick-up járműve. Végül két kocsival jutottunk ki, mindkettő súlyosan megégett a tűzben.

A Sun brit bulvárlap szerint a három férfi összeszedte legfontosabb személyes holmikat, és még mielőtt a háztető lángra kapott, elhagyták a farmot. A kerítést át kellett vágniuk, mert máshogy nem tudtak volna kimenekülni. A Davis családé volt a szigeten leégett ötven ház egyike.

https://www.facebook.com/OnlyinAustraliaOfficial/videos/3864469920233511

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik