Élet-Stílus

Két tinédzser egy kocsit rakott tele koalákkal, hogy mentsék őket a bozóttűz elől – videó

Két tinédzser megtette, ami tőlük csak telhetett.

Egyre nagyobb károkat okoznak az ausztráliai bozóttüzek, már több mint félmilliárd állat pusztult el miatta, az is lehetséges, hogy teljes fajok tűntek el.

A bajban azért érkezik a segítség, amit az alábbi videó is jól mutatt. Két tinédzser ugyanis a tűz elől kimenekített annyi koalát a kocsijukba, amennyit csak tudtak. Mintegy 20-at tudott elhelyezni a két unokatestvér, a 19 éves Micah és a 18 éves Caleb. Ez nem az összes, amit láttak, hanem azok, amelyiknél azt gondolták, nekik van a legnagyobb szükségük a segítségre. Csak olyan állatokat hagytak maguk után, akik úgy tűntek, rendben lesznek. Így magukkal vittek hat árva erszényest és kettő közülük anya volt a kicsinyeivel.

via Gfycat

A videó a Kenguru-szigeten készült, amit Ausztrália válaszának neveznek a Galápagos-szigetekre, olyan sokféle faj található (vagy volt megtalálható) ott. A Kenguru-sziget mintegy fele pusztult el a tűzben, és több mint 20 ezer koala. Az unokatestvérek azt mondták, amiket láttak koalákat, azoknak a 60 százaléka halálra égett, az általuk megmentett koaláknak pedig az egyötöde elpusztult a sérülései miatt a következő napon. Az erszényeseket egyébként egy barátjukhoz vitték, akinek van engedélye vadállatok gondoskodására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik