Élet-Stílus

Leégett a háza az ausztrál bozóttüzekben, most egymillió dollárt nyert a lottón

Felesége számait játszotta meg.

Egymillió ausztrál dollárt, azaz nagyjából 205 millió forintot nyert a lottón egy ausztrál férfi, akinek porrá égett családi háza az Ausztráliában tomboló bozóttüzekben – jelentette a helyi sajtó. A meg nem nevezett férfi „csodaként” jellemezte a nyereményt, ami nem is jöhetett volna jobbkor családja számára.

A férfi elmondta, hogy az Új-Dél-Wales északi részén található otthonuk a bozóttüzek martalékává vált, és az épületből csak „pár darab megégett teáscsésze” maradt meg. Ráadásul a házon nem is volt biztosítás, így a nagy nyeremény „a legcsodálatosabb pillanatban” érkezett.

A családnak nem csak abban volt szerencséje, hogy eltalálták a nyerő számokat, hanem abban is, hogy rajtuk kívül ez senki másnak nem sikerült. Így nem kellett osztozniuk senkivel a nyereményen, és az egymillió dollárt mind ők kapták meg. A lottónyereményt most természetesen az ház újraépítésére fogják felhasználni.

A kiemelt képen egy leégett ház romjai az ausztráliai Új-Dél-Wales államban található Batesman településen. Fotó: AFP / Peter Parks

Ajánlott videó

Olvasói sztorik