Élet-Stílus

A földi poklot hozhatja el az agy feltámasztása

Félelmetes eredményt értek egy kísérletben a Yale egyetem kutatói a múlt hónapban. Laboratóriumban sikerült életre kelteniük száz levágott disznó agyát. A feltámasztott agyak 36 órán működtek a testen kívül. A tudósok azt mondják, a módszerük minden emlősfaj, így az ember esetében is működőképes. Ennek pedig hátborzongató következményei lehetnek – írja a Telegraph.

A Yale tudósai azért vágtak bele a kísérletbe, hogy azt vizsgálják, hogyan működnek a szervek a testen kívül, laboratóriumi körülmények között. A kutatók azt állítják, hogy a disznók nem voltak tudatuknál, miután az agyukat újra működésbe hozták, de elismerték, hogy meg tudnák oldani a tudat felébresztését egy testen kívül működő agyban.

Benjamin Curtis, a Nottingham Trent egyetem filozófusa szerint, mindez a földi pokol eljövetelét jelentheti az emberiség számára. Azt mondja, a halál sokkal jobb lehet annál, mintha valakinek életben tartják öntudatnál lévő agyát a teste halála után.

A saját elméd foglya lennél, képtelenül arra, hogy bármit is érezz, vagy megtapasztalj a téged körülvevő világból, vagy hogy bármivel interakcióba léphess. A legjobb esetben is, csak a saját gondolataid jelenthetnének számodra társaságot, az örökkévalóságig.

Vannak, akik szerint a halhatatlanság, még egy tökéletesen működő testben is szörnyű lehet. Mindez bármiféle kapcsolat nélkül a külvilággal: maga a földi pokol.

A tudósok azt mondják a disznóagyak feltámasztása nem volt túl bonyolult feladat, mindössze szivattyúk kellettek hozzá, amik fenntartják a keringést, egy is mesterséges vér, és egy fűtőtest, amelyik folyamatosan garantálta optimális hőmérsékletet.

Nenad Sestan professzor, a kutatás egyik vezetője azt mondja, egy agy gyakorlatilag bármeddig életben tartható, és lennének módszerek arra, hogy megpróbálják felébreszteni a tudatot, ám ők nem kísérleteztek ezzel, mert az egy etikailag teljesen feltérképezetlen területre vezette volna a csapatát. Óva intett attól, hogy valaki az általuk használt technológia segítségével megpróbáljon visszahozni egy embert.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik