Élet-Stílus

A földi poklot hozhatja el az agy feltámasztása

24.hu
24.hu

2018. 05. 09. 10:41

Félelmetes eredményt értek egy kísérletben a Yale egyetem kutatói a múlt hónapban. Laboratóriumban sikerült életre kelteniük száz levágott disznó agyát. A feltámasztott agyak 36 órán működtek a testen kívül. A tudósok azt mondják, a módszerük minden emlősfaj, így az ember esetében is működőképes. Ennek pedig hátborzongató következményei lehetnek – írja a Telegraph.

A Yale tudósai azért vágtak bele a kísérletbe, hogy azt vizsgálják, hogyan működnek a szervek a testen kívül, laboratóriumi körülmények között. A kutatók azt állítják, hogy a disznók nem voltak tudatuknál, miután az agyukat újra működésbe hozták, de elismerték, hogy meg tudnák oldani a tudat felébresztését egy testen kívül működő agyban.

Benjamin Curtis, a Nottingham Trent egyetem filozófusa szerint, mindez a földi pokol eljövetelét jelentheti az emberiség számára. Azt mondja, a halál sokkal jobb lehet annál, mintha valakinek életben tartják öntudatnál lévő agyát a teste halála után.

A saját elméd foglya lennél, képtelenül arra, hogy bármit is érezz, vagy megtapasztalj a téged körülvevő világból, vagy hogy bármivel interakcióba léphess. A legjobb esetben is, csak a saját gondolataid jelenthetnének számodra társaságot, az örökkévalóságig.

Vannak, akik szerint a halhatatlanság, még egy tökéletesen működő testben is szörnyű lehet. Mindez bármiféle kapcsolat nélkül a külvilággal: maga a földi pokol.

A tudósok azt mondják a disznóagyak feltámasztása nem volt túl bonyolult feladat, mindössze szivattyúk kellettek hozzá, amik fenntartják a keringést, egy is mesterséges vér, és egy fűtőtest, amelyik folyamatosan garantálta optimális hőmérsékletet.

Nenad Sestan professzor, a kutatás egyik vezetője azt mondja, egy agy gyakorlatilag bármeddig életben tartható, és lennének módszerek arra, hogy megpróbálják felébreszteni a tudatot, ám ők nem kísérleteztek ezzel, mert az egy etikailag teljesen feltérképezetlen területre vezette volna a csapatát. Óva intett attól, hogy valaki az általuk használt technológia segítségével megpróbáljon visszahozni egy embert.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Drégelypalánk, 2019. január 9.
Személyvonat Nógrád megyében, a behavazott Drégelypalánk közelében 2019. január 9-én.
MTI/Máthé Zoltán

Holnaptól három hétig havazni fog

Kommentek

This handout video grab taken from footage released by the Royal Thai Navy on July 11, 2018 shows rescue personnel during the rescue operation for members of the "Wild Boars" Thai youth football team inside the Tham Luang cave in Khun Nam Nang Non Forest Park in Mae Sai district. - The 12 boys rescued from a Thai cave were passed "sleeping" on stretchers through the treacherous passageways, a former Thai Navy SEAL told AFP on July 11, giving the first clear details of an astonishing rescue mission that has captivated the world. (Photo by Handout / ROYAL THAI NAVY / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Royal Thai Navy " - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.