A következő élő közvetítés része 324 szavazat különbséggel Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást

Róna Péter: Meglepetés lenne, ha bejutnék, de vannak meglepetések az életben

Magyarország Erasmus- és Horizont-programban való részvételének azonnali visszaállításáért, az önkormányzatok közvetlen uniós forrásokhoz jutásáért, a bérfelzárkózásért, valamint a vízgazdálkodási gondok megoldásáért végzett tevékenységet sorolta legfontosabb feladatai közé az Európai Parlamentbe jutása esetén a Jobbik-Konzervatívok EP-listavezetője Kisasszondon vasárnap.

Róna Péter, miután családtagjaival együtt szavazott az európai parlamenti és önkormányzati választásokon, újságíróknak azt mondta:

nem érdekes, hogy mi az Erasmus- és a Horizont-programmal összefüggő vita érdemi tartalma, a jelenlegi helyzet mindenféleképpen igazságtalan a magyar diákok és kutatók számára, nem jó Magyarországnak, nem jó Európának sem.

Megpróbálna olyan határozatot előterjeszteni az Európai Parlamentben, amelyben felszólítják az Európai Bizottságot a programok visszaállítására, tette hozzá.

Vasvári Tamás / MTI

Meglepetés lenne, ha bejutnék, de vannak meglepetések az életben, majd meglátjuk

– mondta arra a kérdésre, hogy milyen eredményt vár az európai parlamenti választáson. Hozzátette, ha bejutna, az Európai Néppárt soraiban foglalna helyet, mert a Jobbik még az ő listavezetői bejelentése előtt felvételt nyert az Európai Keresztények Politikai Mozgalmába.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik